- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sramotan pritisak na srpski narod na Kosmetu“ – ministar Gajić o odluci iz Prištine

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić
Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Srbije, reagovao je posle odluke policije lažne države Kosovo da zabrani takmičenja koja nisu pod njihovim patronatom.
Podsetimo, Fudbalski savez Kosova i Metohije dobio je dopis policije takozvane države Kosovo u kom se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod nadzorom Saveza samoproglašene države.
„Radi se o još jednom sramotnom pritisku na srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji. Nedozvoljavanje igranja utakmica i liga, čak i u dečijim takmičenjima je nezabeležena diskriminacija prema sportistima koji samo žele da se bave sportom“, rekao je Gajić.
I nastavio...
"Obaveštnje iz tamošnje policije u kome zabranjuju organizaciju utakmica koje nisu pod patronatom sportskih saveza takozvane države Kosovo je vid političkog pritiska i nema nikakve veze sa sportom. Na Ministarstvu sporta je da nastavi da pomaže sport na jugu Srbije i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji u borbi koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić koji ima podršku svih nas”, rekao je ministar Gajić Tanjugu.
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
SPORT
Skandalozan potez Prištine: Zabranjuju da Srbi igraju fudbal, ako ne organizuje lažna država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala