- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandalozan potez Prištine: Zabranjuju da Srbi igraju fudbal, ako ne organizuje lažna država

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Skandal bez presedana! Fudbalski savez Kosova i Metohije dobio je dopis policije takozvane države Kosovo u kom se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod nadzorom Saveza samoproklamovane države.
Nakon maltretiranja zbog tablica, brojnih gotovo svakodnevnih hapšenja na meti kosovskih organa našli su se i srpski sportisti na Kosovu i Metohiji.
Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
SPORT
„Sramotan pritisak na srpski narod na Kosmetu“ – ministar Gajić o odluci iz Prištine
Tokom jučerašnjeg dana na adrseu Fudbalskog saveza Kosova i Metohiji iz Prištine je stigao dopis u kom se zabranjuje organizovanje sportskih događaja na prostoru KiM u kojima učestvuju klubovi koji se takmiče u okviru srpskih sportskih saveza. Predsednik FS KiM Igor Uljarević rekao nam je da je ovo još jedan u nizu pritisaka na sport uopšte.
„Do nas je stigao dopis u kom se kaže da će policija i tužilaštvo Kosova reagovati u slučaju organizacije utakmica na teritoriji Kosova i da će organizatori snositi odgovornost ukoliko se takvi događaji budu organizovali“, kaže Uljarević.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
SPORT
Brazilac digao glas o drakonskoj kazni Mitrovića: „Nije zaslužio“
On nam je rekao da je ovo nastavak pritiska jer klubovi koji se takmiče u nižim ligama Fudbalskog saveza Srbije već godinama ne igraju utakmice na teritoriji Kosova.
„Mi samo treniramo na Kosmetu. Godinama naše utakmice kao domaćini igramo na teritoriji centralne Srbije", dodaje Uljarević.
FK Trepča svoje utakmice igra u Baljevcu kod Kraljeva, FK mokra Gora u Novom Pazaru a FK gracko iz Staog Gracka igra u Kuršumliji. Pored svakodevnog maltretiranja oko prevoza sada imamo još i ovo. U kontaktu smo sa matičnim savezom i svoje probleme rešavaćemo u kordinaciji sa Fudbalskim savezom Srbije i našom državom“, rekao je Uljarević.
Ubrzo se oglasio Fudbalski savez Srbije koji je poručio da će pružiti maksimalnu podršku FS KiM zbog torture koju proživljava.
„Kao krovna organizacija stojimo maksimalno uz FS KiM, pružićemo svu neophodnu podršku u skladu sa našim mogućnosttima po ovom pitanju. Usko i intenzivno sarađujemo sa državnim organima Republike Srbije“, poručili su iz FS Srbije.
„Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privođenjem organizatora i učesnika. Zabranili su nam čak i treninge. Ovo je najveći oblik diskriminacije. Obavestili smo Fudbalski savez Srbije o velikom problemu, a naš krovni Savez obratiće se državnim organima Republike Srbije i postupićemo u skladu sa njihovim preporukama", rekao je Igor Uljarević, prvi čovek FS Kosova i Metohije.
„U skladu sa poslednjim diskriminatorskim merama do daljeg smo odložili okružna takmičenja. Ne dozvoljavaju nam ni dečije utakmice", revoltiran je Uljarević.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
SPORT
„Crveni alarm“ zbog Srbina u Moskvi – klub morao da se izvinjava, pominje se i otkaz
Vladimir Jugović - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
„Ako je neko planirao da proda Piksija i osvoji Kup šampiona – onda je genijalac“
Partizan - AEK - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Dan kada se odigrala najprkosnija fudbalska utakmica u istoriji – usred Beograda /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala