- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Opravdavaju se zločini protiv Rusije: Moskva izrazila oštar protest kanadskom diplomati

© Sputnik / Maxim BlinovMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Zamenik ambasadora Kanade u Moskvi Brajan Ebel pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zbog izjave stalnog predstavnika Kanade u UN povodom terorističkog napada na ruskog ratnog reportera Vladlena Tatarskog, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.

„Zameniku ambasadora Kanade Brajanu Ebelu 7. aprila izražen je oštar protest u vezi sa izjavama stalnog predstavnika Kanade pri UN Roberta Reja koji je, u suštini, podržao teroristički napad na ratnog dopisnika Vladlena Tatarskog (pravo ime Maksim Fomin). Istaknuto je da je stav koji je zauzeo visoki kanadski diplomata u vezi brutalnog ubistva praćenog brojnim žrtvama još jedna manifestacija sve veće rusofobije u Kanadi kada se opravdavaju ili zataškavaju zločini protiv Rusije i njenih građana, uključujući i one terorističke prirode“, navodi se u saopštenju.

U nedelju je u kafiću u Sankt Peterburgu eksplodirala eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Osmoro ljudi je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju.
Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su teroristički napad na ratnog reportera Maksima Fomina planirale ukrajinske specijalne službe.
Darja Trepova osumnjičena za teroristički napad na kafić u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
RUSIJA
Sud odredio pritvor osumnjičenoj za ubistvo ruskog ratnog reportera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala