- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sud odredio pritvor osumnjičenoj za ubistvo ruskog ratnog reportera

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaDarja Trepova osumnjičena za teroristički napad na kafić u Sankt Peterburgu
Darja Trepova osumnjičena za teroristički napad na kafić u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Basmanski sud u Moskvi odredio je pritvor Darji Trepovoj na dva meseca u slučaju terorističkog napada na kafić u Sankt Peterburgu, gde je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski.
„Sud je odlučio da se udovolji zahtevu istrage i da se Trepovoj odredi mera u vidu pritvora u trajanju od dva meseca, do 2. juna 2023. godine“, saopštio je sudija odluku.
Odbrana je tražila da se Trepovoj, koja je osumnjičena za teroristički napad, izabere mera koja se ne odnosi na pritvor. Interese optužene na sudu sporazumno su zastupala dva advokata.
Ranije je Istražni komitet saopštio da je Darja Trepova optužena za teroristički napad u Sankt Peterburgu.
U nedelju je u kafiću u Sankt Peterburgu eksplodirala eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Osmoro ljudi je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju.
Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su teroristički napad na ratnog reportera Maksima Fomina planirale ukrajinske specijalne službe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala