- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dugo nisam igrao ovako“ – Mišin preobražaj, za jubilarnu šansu za finale

© AP Photo / Lynne SladkyMiomir Kecmanović, Delrej Bič
Miomir Kecmanović, Delrej Bič - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se posle fantastičnog meča u polufinale turnira u Eštorilu pobedom nad Bernabeom Zapatom Miraljesom rezultatom 7:5, 6:2. Srpski teniser pobedio je u trećem meču na turniru bez izgubljenog seta.
Vraća se u formu sa početka prošle godine Miomir Kecmanović, a ono što posebno raduje je to što mu šljaka očigledno prija iako važi za igrača koji više uživa na betonu.
„Tvrdi tereni su obično moja omiljena podloga, ali pretpostavljam da sada bolje igram na šljaci", rekao je Kecmanović.
Kecmanović je tokom juniorske karijere boravio u Americi gde je pretežno trenirao na betonu, a prošle godine beležio je odlične rezultate na toj podlozi pogotovo u Indijan Velsu i Majamiju gde je stizao do četvrtfinala.
Tokom sezone na šljaci najveća dostignuća bila su mu polufinale Minhena i četvrtfinale Rija, ali ne treba zaboraviti da je srpski teniser svoj jedini trofej osvojio u Kicbilu upravo na šljaci.
Iako je po renkingu Miomir sličan Zapati Miraljesu, Španac je naspram srpskog tenisera u Portugaliji delovao kao daleko slabiji rangirani igrač, jer je Miomir tokom celog meča preuzimao inicijativu i osvajao važne poene.
Srpski teniser nije se suočio sa brejk loptom tokom celog meča, dok je on propustio samo jednu od četiri šanse da Špancu oduzme servis.
Ključ je kako je popularni Miša rekao ležao u tome što se trudio da bude opušteniji.

„Trudim se da budem opušteniji, da ne pričam mnogo. Pokušavao sam da budem strpljiv. Stvarno sam 'zapaljen', istina je! Bila je to sjajna nedelja i dugo nisam igrao ovako. Mislim da sam igrao zaista dobro danas, čak i bolje nego juče. Nadam se da ću moći da zadržim ovaj nivo još dva meča. Zaista sam naporno radio, i zaista sam srećan što vidim napredak. Ovo je najbolje što sam igrao od prošle godine“, rekao je Kecmanović.

U polufinalu Miomira čeka Marko Čekinato, italijanski teniser, koji je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu.
„Neće biti lako. Sve što je osvojio bilo je na šljaci, tako da će to biti veoma težak meč, ali ako budem igrao kao što sam igrao danas, imam svoje šanse”, istakao je srpski teniser.
Miša je obezbedio plasman u jubilarno deseto polufinale u karijeri, a iako u Indijan Velsu i Majamiju nije pružio očekivane partije jasno je da se sada sve vraća na mesto u igri srpskog tenisera.
Tokom prvog seta protiv Španca igrao je odlično i bio na ivici da slomi otpor protivnika, ali se strpljenje o kom je govorio isplatilo jer je šansu za brejk dobio u 11. gemu i odmah je iskoristio.
Lako je potvrdio brejk i osvojio prvi set, a onda je sa znatno više samopouzdanja ušao u drugi set gde je demonstrirao silu.
Već u trećem gemu Kecmanović je stigao do tri vezane brejk lopte i iskoristio prvu, da bi u sedmom gemu još jednom slomio otpor protivnika i stavio time tačku na meč.
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Ruskinje kao furija u Americi – tri karte za polufinale
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Đoković i Medvedev se mogu sresti i pre finala u Monte Karlu
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Svemogući Novak pomirio Danca i Švajcarca: Nisu se voleli – ali ih je spojilo poštovanje prema Srbinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala