- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruskinje kao furija u Americi – tri karte za polufinale

© AP Photo / Michel EulerDarija Kasatkina
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Ruske teniserke neprikosnoveno vladaju turnirom u Čarlstonu, gde će se u četiri meča njih tri boriti za mesta u polufinalu. Ana Kalinska igra protiv Ons Žaber, Darija Kasatkina se bori protiv Medison Kiz, dok Ekatarina Aleksandrova izlazi na megdan Belindi Benčić.
U četiri četvrtfinalna meča turnira u Čarlstonu igraju čak tri ruske teniserke, a najveću senzaciju napravila je Ana Kalinska koja je u osmini finala eliminisala Viktoriju Azarenku. Za polufinale potrebno joj je još jedno veće iznenađenje, jer se sastaje sa petom teniserom sveta, maestralnom Ons Žaber.
Međutim, Kalinska ima šanse jer Tunižanka nije u idealnoj formi, što bi Ruskinja mogla da iskoristi i obezbedi sebi borbu za finale, kao i skok na VTA listi. Pre pobede nad Azarenkom, sjajna Kalinska koja je trenutno 70. teniserka sveta eliminisala je najpre Ukrjainku Angelinu Kalininu koja nije htela da joj pruži ruku, a potom je pobedila i Aliz Korne.
Uzbudljiv okršaj zakazala je Darija Kasatkina sa Medison Kiz. Iako je Ruskinja favoritu u ovom meču, Amerikanka će bez sumnje pretiti, a ranije je pokazala da ume da pobedi Dariju. Tokom karijere srele su se pet puta, a Darija je uspela da slavi samo jednom prošle godine.
U osmini finala Amerikanka i Ruskinja nisu imala lake protivnice. Kiz je savladala Martu Linet posle tri seta, dok je Kasatkina slavila protiv odlične Bernande Per.
Treće četvrtfinale potencijalno je i najzanimljiviji meč, u njemu se sastaju Katarina Aleksandrova i Belinda Benčić, koja je favorit samo na papiru. Ruska teniserka pobedila je Benčiću nedavno u Majamiju i to lako u dva seta, a vodi u njuhovom međusobnom skoru sa tri pobede u pet mečeva.
Samo će jedno četvrtfinale u Čarlstonu proći bez Ruskinja, a tu se za mesto u polufinalu bore Džesika Pegula i Paula Badosa.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Novak Đoković proslavlja odbarnu titule na Mastersu u Rimu  - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Novak organizuje turnir u Rimu
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Beker o borbi Novaka s unutrašnjim demonima: „Ti si ponosan Srbin, da li želiš da tvoja majka plače?“
Danil Medvedev i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
„Tajno oružje“ ruskog majstora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala