- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Donjecka i Luganska Narodna Republika obeležavaju devetu godišnjicu nezavisnosti

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMiting u Moskvi povodom referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti
Miting u Moskvi povodom referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Donjecka i Luganska Narodna Republika obeležavaju devetu godišnjicu nezavisnosti, a vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin čestitao je građanima ovaj dan rekavši da je u aprilu 2014. godine pokrenut proces „dugo očekivanog povratka kući u Rusiju“.
„Dragi sugrađani! Čestitam vam devetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Donjecke Narodne Republike! U aprilu 2014. pokrenuli smo dugo očekivani povratak kući u Rusiju. Tada smo osetili punu snagu i nepokolebljivost našeg ruskog jedinstva, verovali smo u sebe i čvrsto definisali svoju volju“, napisao je Pušilin na Telegramu.
On je ujedno i zahvalio svim građanima DNR zato što su 2014. godine glasali za nezavisnost i time „napravili prvi i presudan korak u tom pravcu“.
„Naša borba još uvek nije gotova. Međutim, glavni cilj smo postigli, mi smo postali neodvojivi deo jedne velike države“, dodao je.
I vršilac dužnosti Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik čestitao je svojim sugrađanima ovaj dan poželevši svima prosperitet u sastavu Ruske Federacije.
„Pod neprestanim granatiranjem neprijatelja, zajedno, rame uz rame, borili smo se na frontovima, izvojevali prve pobede i nepokolebljivo išli ka cilju – povratku u Rusiju“, napisao je on na svom Telegram kanalu.
Podsetimo, u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti su 30. septembra održani referendumi na kojima su građani izglasali da te teritorije uđu u sastav Ruske Federacije.
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO DNR: U slučaju kontraofanzive snage Kijeva će pretrpeti kolosalne gubitke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala