- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedčuk: Ukrajinska „demokratija“ se uvukla u Ameriku i uništava je

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaLider ukrajinske partije Opoziciona platforma - Za život, Viktor Medvedčuk
Lider ukrajinske partije Opoziciona platforma - Za život, Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Progon bivšeg predsednika Donalda Trampa odvija se po ukrajinskom scenariju, napisao je ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk na Telegram kanalu Druga Ukrajina.

"Prosudite sami: vlasti SAD izjavljuju da su spremne da večno finansiraju rat na istoku Evrope. Naravno, američki narod se pita zašto je ovaj rat potreban zemlji, zašto mu nema kraja i na šta se troši novac poreskih obveznika. Američki glasač nije zainteresovan da finansira rat na drugoj strani sveta, jer vidi ozbiljne probleme u svojoj zemlji", objašnjava ukrajinski opozicionar.

On je istakao da se pravosudni sistem zemlje politički siluje, a mirotvorac se proglašava zločincem bez ozbiljne dokazne baze, isključivo na osnovu političkih hirova.
"Sve je to već urađeno u Ukrajini. Prvo, optužujemo političare koji se zalažu za mir za nepostojeće zločine. Ali, kako pokazuje ukrajinsko iskustvo, tu je nemoguće stati. Dalje, treba zatvoriti „pogrešne” medije i stranke sa mirnom agendom, progoniti crkve koje propovedaju mir, zabraniti „pogrešne” političke pokrete, baciti iza rešetaka aktivne građane koji se zalažu za mir. I celo to divljanje nazvati pobedom demokratije. To su američki učenici uradili sa Ukrajinom. Samo ako je reč o Sjedinjenim Državama, onda sve ovo ne može a da ne izazove rat velikih razmera, na šta, zapravo, Tramp upozorava u svakom govoru", rekao je opozicionar.
Sve ovo, po njegovim rečima, govori o jednom – ukrajinska hvaljena „demokratija“, koju su SAD nametnule Ukrajini, dopuzala je u Ameriku, i uništiće državne institucije ove zemlje, kao što je ranije uništena i ukrajinska državnost.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SVET
Pokušaj ocrnjivanja i dobro proračunata igra: Šta stoji iza optužbi protiv Donalda Trampa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala