- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obraz bridi od šamara, kapiten besni: „Treba nam hitno...“

© Sven HoppeLukas Heler, gol Bajernu
Lukas Heler, gol Bajernu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Očekivanje da će sa novim trenerom Tomasom Tuhelom na klupi Bajern iz Minhena pregaziti sve protivnike do kraja sezone, otišlo je u istoriju posle šokantne eliminacije šampiona iz Kupa Nemačke. Frajburg je slavio sa 2:1 usred Minhena i priredio jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u četvrtfinalu.
Tomas Tuhel, koji je pre samo desetak dana nasledio Julijana Nagelsmana na klupi Bavaraca, bio je vidno razočaran porazom koji je njegov tim doživeo u 95. minutu igre iz jedanaesterca na Alijanc areni.
Stigao je visoki Bavarac da osvoji sve što njegov prethodnik navodno „nije mogao“, da unapredi igru i tim, ali je posle sjajnog izdanja na debiju protiv Borusije iz Dortmunda, već na drugom ispitu „popio“ šamar.

„Veoma sam razočaran. Četvrtfinale, poraz kod kuće... Naravno da sam najodgovorniji, ali svi smo zajedno u ovome. Pobeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Imali smo dobre momente, ali su oni trajali prekratko“, rekao je Tuhel.

Bajern je poveo u pogotkom štopera Upamekana u 19. minutu, na centaršut Kimiha iz kornera, ali je vezista gostiju Niklas Hefler fenomenalnim golom u 27. minutu poravnao na 1:1.
Sekunde su bukvalno delile ovaj meč od odlaska u produžetke kada je mladi Džamal Musijala igrao rukama u šesnaestercu, pa je Frajburg ispravno dobio najstrožu kaznu.
Lukas Heler je bio hladan kao špricer i doneo ekipi Kristijana Štrajha trijumf od 2:1 i mogućnost drugog uzastopnog plasmana u finale Kupa Nemačke, gde su prošle godine izgubili od Lajpciga.
Tomas Tuhel - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
SPORT
Mašinovođa koji uvek „pali“ iz prve
Bajern, rekordnih 20 puta osvajač Kupa Nemačke, treću sezonu uzastopno nije uspeo da se domogne polufinala, još od čuvene „triplete“ u sezoni 2019/20.
Kapiten Tomas Miler je poručio da je vreme da se „on i saigrači hitno spuste na zemlju“, posle pobede nad Dortmundom od 4:2 na Tuhelovom debiju minule subote, kada su se vratili na vrh Bundeslige.
„Pobeđujemo kao tim i gubimo kao tim. Prošle subote smo bili na nebu, sada hitno moramo da siđemo na zemlju. Neće nam biti dobro narednih dana, ali život ide dalje“, poručio je Miler.
Koliko je sinoćna pobeda značajna za Frajburg svedoči i snimak slavlja nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Ekstaza za Frajburg i njihovog kultnog trenera Kristijana Štrajha, a šok i neverica za arogantne šefove Bajerna.
Igrači Frajburga su tek iz 24 pokušaja uspeli da pobede veliki Bajern u Minhenu u utorak uveče. Na prethodna 23 meča ostvarili su samo tri remija (jedan Štrajh i dva Folker Finke), sve ostalo bili su porazi.
Fudbalski zanesenjak Štrajh, koji već 12 godina (od 2011) vodi ovaj tim, kaže da nije znao za ovaj podatak i neslavni niz svog kluba kada su u pitanju mečevi u Minhenu.
„Nikad, nikad, nikad? Zar Folker Finke nije pobedio Bajern?“, pitao je Štrajh nemačke novinare, a potom nastavio:

„Toliko sam puta izgubio u Minhenu. Valjda ćemo od sada moći da ih pobedimo jednom u 15 godina. Da biste savladali tim kao što je Bajern sve mora da se poklopi idealno. Mi smo imali malo sreće, ali smo i odradili taktički dosta dobre stvari na ovom meču“, smatra trener Frajburga.

Ovaj maleni klub poslednjih sezona igra važnu ulogu u nemačkom fudbalu, a tome je doprinela i selidba na novi velelpni stadion. Frajburg je konstantno na granici između Lige šampiona i Lige Evrope, pa ovakvi uspesi ne čude ljubitelje Bundeslige.
Bajern će, zanimljivo, već za vikend imati šansu da se osveti Frajburgu za bolan poraz u kupu, pošto gostuje podno Švarcvalda u okviru novog kola Bundeslige.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala