Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić sa nemačkim izaslanikom: Očekujemo podršku za formiranje ZSO

© Tanjug / ZORAN ZESTICManuel Saracin, specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan
Manuel Saracin, specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom.
Brnabićeva je u razgovoru sa Zaracinom, govoreći o aktuelnim prilikama na Kosovu i Metohiji, istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti i naglasila da očekuje konstruktivnu podršku koja će omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora, a pre svega formiranja Zajednice srpskih opština.
Zaracin je naglasio da su razgovori Beograda i Prištine dobra osnova za dalju diskusiju i napredak, a da nedavni iskoraci u dijalogu predstavljaju važan korak na putu ka Evropskoj uniji, kao i da je implementacija ključna, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Premijerka je rekla da je Srbija zainteresovana za jačanje sinergije sa Nemačkom, ističući da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje odnosa i u oblastima energetike, auto industrije, kao i nauke i obrazovanja.
Brnabić je naglasila da je saradnja u regionu strateško opredeljenje Srbije u cilju ne samo ekonomskog razvoja regiona, već i kao ideje povezivanja i ujedinjenja Zapadnog Balkana i njegovog približavanja Evropskoj uniji.
Zaracin je istakao značaj daljih koraka na uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta, podvukavši da očekuje da će rezultati inicijative Berlinski proces omogućiti stvaranje prosperitetnijeg okruženja i dati konkretne benefite za stanovnike regiona.
Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.
Manuel Saracin, specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SRBIJA
Nemački diplomata: Priština je „progutala“ temu SZO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala