- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Violinista Nemanja Radulović prvi put u Bosni i Hercegovini

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaSrpski violinista Nemanja Radulović u Moskvi
Srpski violinista Nemanja Radulović u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Violinista Nemanja Radulović nastupiće prvi put u Bosni Hercegovini, 7. jula na tvrđavi Kastel, u okviru Banja Luka Festa.
Virtuoz na violini će tom prilikom predstaviti svoj novi album „Roots“ (Koreni) po kome je ime dobila i njegova aktuelna turneja.
„Ideja za ovaj album se rodila tokom pandemije virusa Kovid 19, tačnije za vreme lokdauna. Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici prošlosti i budućnosti. Mocartova muzika mi je istinski pomogla da se osećam živim, kao i tradicionalna muzika različitih zemalja sveta. Ona me je povezala sa osnovnim osećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slušam muziku nego da je sviram u tom periodu“, ističe Radulović.
Poznati violinista pojašnjava da njegovo novo izdanje „Roots“ predstavlja iskorak, te da nije standardna klasična muzika koju bi publika očekivala.
Koncertna promocija ovog albuma je počela u oktobru u Francuskoj, nastavljena je tokom proleća u Japanu i velikim evropskim centrima da bi početkom jula na Banja Luka Festu i publika u regionu dobila priliku da čuje ovo nesvakidašnje muzičko putovanje kroz 22 zemlje sveta, preneo je Tanjug.
© Sputnik / Radoje PantovićNemanja Radulović tokom nastupa na otvaranju festivala Boljšoj
Nemanja Radulović tokom nastupa na otvaranju festivala Boljšoj - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Nemanja Radulović tokom nastupa na otvaranju festivala Boljšoj
Nastupajući u najvećim dvoranama i sa najvažnijim orkestrima, od Londonske filhamonije, preko Nemačkog simfonijskog orkestra, filharmonija Montreala i Tokija, u dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku ili Megaron u Atini, Nemanja Radulović je jedan od najuspešnijih muzičara sa ovih prostora.
Sa svojim orkestrom „Double Sens“, koji čine muzičari iz Francuske i Srbije, već više od 10 godina osvaja koncertne prostore širom planete.
Pored nastupa Nemanje Radulovića, program Banja Luka Festa od 5. do 8. jula obuhvatiće još tri koncerta - Marije Šerifović, Jasmin Levi i „Veče za ljubav“ Nine Badrić i Petra Graša.
Nemanja Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
KULTURA
Ovacije na Kolarcu za virtuoza na violini: Nemanja Radulović oduševio Beograđane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala