- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Skandalozan tvit Ambasade SAD posle ulaska Finske u NATO: „Snajperisti za kažnjavanje Sovjeta“ /foto/

© AP Photo / Jon GambrellSnajper
Snajper - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Američka ambasada u Pragu pozdravila je danas ulazak Finske u NATO skandaloznom objavom na Tviteru, odnosno memom o finskim snajperistima koji su nazivani smrtonosnom i legendarnom vojnom silom za kažnjavanje Sovjeta.
Finska je zvanično postala 31. članica koja se pridružila NATO i dok su se zvaničnici okupili u sedištu ove vojne alijanse u Briselu da bi obeležili taj događaj, američka ambasada u Pragu je to "proslavila" na drugačiji način — uz skandalozni mem o „borbenoj veštini“ finskih vojnika.
Ambasada je u utorak ujutro na Tviteru objavila emodži sa finskom zastavom i porukom „Dobrodošli“ na finskom jeziku. Ispod kratke poruke nalazi se mem koji je formatiran da izgleda kao CAPTCHA, što je tip onlajn programa koji određuje da li je korisnik čovek ili robot.
Mem glasi „odaberi sve slike sa finskim snajperistima“ i uključuje 12 malih kvadratića sa slikama koje zajedno čine fotografiju šume prekrivene snegom. Svi kvadrati su markirani, što je način na koji ambasada „reklamira“ elitne kamuflažne veštine finskih snajperista, koji su predstavljeni kao smrtonosne snage sa izuzetnim borbenim sposobnostima.
Kako je preneo „Biznis insajder“, finski snajperisti su se borili protiv Crvene armije u sukobu koji je trajao 105 dana i koji je poznat kao Zimski rat. Okončan je 1940. godine mirovnim sporazumom i gubitkom dela finske teritorije.
Tokom tog sukoba, neuporedivo slabija, finska armija se oslanjala uglavnom na snajperiste, skije i irvase za kretanje svojih trupa.
Kaver za infografiku Nova granica sa NATO - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Nova granica Rusije sa NATO paktom
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
RUSIJA
Situacija u severnoj Evropi kardinalno se menja – Rusija će morati da preduzme uzvratne mere
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
RUSIJA
Rjabkov: Rusija će reagovati na članstvo Finske u NATO, mere ćemo objaviti kad dođe vreme za to
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala