- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Misterija Nikolinog odela i Pešićeve posete Denveru

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić odelo
Nikola Jokić odelo - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, propustio je i treću uzastopnu utakmicu Denver Nagetsa. Pali su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi, a Somborac je trijumf ispratio ponovo u odelu, dok je prethodno u svom domu ugostio selektora Srbije Svetislava Pešića.
Sva je prilika da su njih dvojicam u društvu Jokićeve braćem ispratili utakmicu Nikolinog kluba Džoker, koji je ubedljivom pobedom nad Pirotom 110:81, izborio plasman u Prvu ligu Srbije.
Naravno, velika je verovatnoća i da su najbolji košarkaš Srbije i selektor nacionalnog tima pričali o Jokićevom igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti odigrano u Aziji.
Bogdan Bogdanović, Atlanta - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
SPORT
Bogdan slavio u drami protiv Luke – Slovenac promašio pobedu i produžio agoniju
Ipak, ono što daleko više brine sve koji prate Denver i Nikolu Jokića jeste misterija njegovog odela, odnosno činjenica da je i treću uzastopnu utakmicu Nagetsa ispratio kao navijač.
Zvanično, muči ga list desne noge, ali je po svemu sudeći u pitanju čista preventiva trenera Majkla Melouna da dobro odmori Srbina pred plej-of, s obzirom na to da se Jokić naradio ove sezone.
Centar Denvera u proseku gotovo beleži tripl-dabl. Izvojevao je bitne pobede u duelima Janisom Adetokumbom, kada je pao Milvoki, dok je njegov direktni rival za MVP priznanje Džoel Embid, tradicionalno pobegao od gostovanja Denveru, gde je poslednji put viđen 2019. godine.
Čini se da nema razloga za brigu zbog Jokićevog odsustva i da će on vrlo brzo ponovo biti na parketu i prodavati Amerikancima čuveni „somborski ringišpil“. Mada, izjava trenera Majka Melouna donosi dozu neizvesnosti.
„Ovo nije igrica. Trudimo se da donosimo pametne odluke, Najgori scenario je da Nikola igra i da napravi mnogo veći problem koji bi ga posle udaljio s terena duži vremenski period“, rekao je strateg Denvera.
Denver je inače u odsustvu srpskog asa uspeo da izađe kao pobednik iz drame u dvoboju sa aktuelnim šampionom NBA lige Golden Stejt Voriorsima, iako je Klej Tompson imao otvoren šut za tri poena za pobedu, ali je promašio (112:110).
Sada Denveru nedostaje još samo jedna pobeda do kraja sezone, kako bi i matematički osigurali istorijsko prvo mesto Zapadne konferencije, čak i u slučaju da drugoplasirani Memfis dobije sve mečeve do kraja.
NBA rezultati
Atlanta - Dalas 132:130pp
Njujork - Vašington 118:109
Orlando - Detroit 128:102
Sakramento - San Antonio 134:142pp
Hjuston - L.A. Lejkers 109:134
Oklahoma - Finiks 118:128
Klivlend - Indijana 115:105
Milvoki - Filadelfija 117:104
Denver - Golden Stejt 112:110
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
SPORT
Nikola promašio pobedu za Zvezdu, a maestralni Savo odbranio čast Partizana
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
SPORT
Magični Luka će morati da se bori za opstanak – Slovenac sipao poene, Dalas potonuo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala