Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Zašto niste osudili pljačku srpskih kuća“: Srpska lista reagovala na komentar nemačkog diplomate

© Sputnik / Lola ĐorđevićIgor Simić
Igor Simić - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da nije tačno da Srpska lista nije osudila paljenje automobila na severu KiM.
Reagujući na ocenu nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea da je veoma zabrinjavajuće to što Srpska lista nije osudila paljenje automobila, on je naveo da to nije tačno.
„Predsednik Srpske liste Goran Rakić i ja lično smo danas osudili paljenje automobila. Postavlja se pitanje zašto Vi uvaženi ambasadore Nemačke niste osudili seriju pljački srpskih kuća u okolini Gračanice? Pucanje u leđa Miljana Delevića, prebijanje mladića u Leposaviću...“, poručio je Simić na Tviteru.
Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode ocenio je ranije danas na Tviteru da je „veoma zabrinjavajuće“ to što, kako je naveo, „Srpska lista nije osudila paljenje automobila“, preneo je Tanjug.
Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je danas da su SAD više puta osudile paljenje automobila na severu KiM. Hovenijer je rekao da je odgovornost vlade u Prištini da zaštiti građane.
Goran Rakić i Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
SRBIJA
Srpska lista: Pozvaćemo narod na opšti ustanak ako se ne oslobodi uhapšeni Srbin /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala