- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Plan u 12 tačaka: Kijev mašta kako da povrati Krim

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйSpomenik potopljenim brodovima u Sevastopolju
Spomenik potopljenim brodovima u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov osmislio je plan od 12 koraka za takozvanu „deokupaciju“ Krima koji uključuje preimenovanje Sevastopolja, lustraciju i „rušenje “ Krimskog mosta.
"12 koraka za deokupaciju Krima... Želim jasno, u širokim crtama, opišem kako će Ukrajina deokupirati Krim“, napisao je Danilov na društvenim mrežama.
Među tim koracima nalazi se i preimenovanje grada Sevastopolja u „Objekat broj 6“, a „kasnije, na primer, u Ahtijar“. „Uvešćemo lustraciju, koja će odrediti ko će od stanovnika Krima izgubiti pravo glasa zbog veza sa Rusijom“, rekao je on i dodao da je „rušenje Krimskog mosta još jedan korak, nakon čega sledi uvođenje „detoksikacije“ od propagandnih metoda denacifikacije Nemačke posle Drugog svetskog rata.
Prema njegovim rečima, transportni prelaz u gradu Kerču treba da bude demontiran kako bi se obezbedila potpuna „sloboda plovidbe u okviru programa kompenzacije štete“.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je ranije da bi mogući napad na Krim značio eskalaciju sukoba i pozvao ukrajinske vlasti da shvate da će takvi napadi naići na „neizbežnu odmazdu“, upotrebom svih vrsta oružja.
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ruska vojska: U Donjecku uništena tri turska oklopna transportera „Kirpi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala