- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ipak neće biti Ćavi – sud ga je vratio na „malog Mesija“

© AP Photo / Joan MonfortMladi španski fudbaler Gavi
Mladi španski fudbaler Gavi - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Barselona, koja nezaustavljivo hita ka novoj tituli šampiona Španije, ozbiljno rizikuje da ostane ovog leta za džabe bez sjajnog mladog veziste Gavija, čiji je status seniora Španski sud preinačio u juniorski.
Naime, katalonski velikan je registrovao 18-godišnjeg fudbalera u januaru kao seniora na ugovor koji važi do juna 2026. nakon što je sud odlučio u njegovu korist.
Međutim, Primera liga se žalila na ovu odluku koja je sada preinačena pa je Gavi vraćen na omladinski ugovor koji važi samo do juna ove godine.
Potvrda ove informacije stigla je prošle srede, tako što je Gavijev profil na sajtu La Lige promenjen i na njemu sada mladi vezista nosi svoj raniji broj 30, koji je pripadao mladom Leu Mesiju kada je ulazio u prvi tim Katalonaca.
Inače, Gavi je od februara na leđima nosio „šesticu“ kao i svojevremeno njegov trener Ćavi Ernandez, ali je posle odluke suda mladi vezista vraćen u status „malog Mesija“.
Barselona namerava da pre leta napravi mesto u platnom budžetu za Gavija, kao i za Ronalda Arauha, Markosa Alonsa i Serđija Roberta, koji su potpisali nove ugovore početkom ove sezone.
Utakmica sa Elčeom u subotu uveče (4:0) bila je prva na kojoj je Gavi nosio ponovo broj 30, ali se u Barseloni nadaju da će od leta sve biti u redu i da će španski reprezentativac produžiti ugovor i obući čuvenu „šesticu“.
Krejg Belami - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
SPORT
Legendarni napadač bankrotirao: „Nisam se kockao, već kladio na pogrešne ljude“
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala