- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni napadač bankrotirao: „Nisam se kockao, već kladio na pogrešne ljude“

© AFP 2023 / ANDREW YATESKrejg Belami
Krejg Belami - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Krejg Belami (43), nekadašnji istaknuti premijerligaški napadač i kapiten selekcije Velsa, objavio je da je zvanično bankrotirao.
Tokom zapažene karijere u kojoj je nosio dresove Njukasla, Liverpula, Mančester sitija i Vest Hema, za njega je isplaćeno preko 50 miliona evra obeštećenja.
Međutim, aktuelni pomoćnik Vensana Kompanija u Barnliju, kaže da je finansijski propao zbog loših investicija koje je napravio.
„Izgubio sam sve što sam imao, sve mi je oduzeto. Kada imate loše ljude oko vas da vas savetuju, sve se brzo sruši i nestane. Došao sam do stadijuma u kome je bankrot olakšanje i omogućava mi da počnem novi život iznova“, rekao je Belami za „Dejli Mejl“.
Velšanin kaže da nije potrošio novac na poroke.
„Znam da će mnogi ljudi pomisliti kako sam sve pare spiskao na piće, kocku ili drogu. Ali, nisam. Mogu da se sklonim negde i budem tih, ali neću otići u pab. Drogu nisam pipnuo od tinejdžerskih dana, a ne kockam se i nikada nisam to činio. Kladio sam se samo na loše ljude, nažalost“, dodao je Belami.
Nekadašnji napadač završio je karijeru 2014. u dresu Kardifa, a potom počeo da uči trenerski posao. Od 2019. godine počeo je da sarađuje sa Kompanijem u Andrlehtu, a potom mu se prošlog leta pridružio u Barnliju.
Tokom 2020. godine Belamiju je dijagnostifikovana depresija, a sada je poručio da želi da njegov život posluži kao primer mlađim fudbalerima.
„Sve proveravajte, vodite računa da oni koji vas savetuju imaju reference za to. Ako nemaju, onda vas čeka divlji zapad. I uvek tražite nezavisno mišljenje iz više izvora. Pripadam generaciji fudbalera kojoj su uvek drugi obavljali sve poslove u životu. Svaki račun, sve je klub radio za mene, ali to je bila greška. Morao sam da budem odgovorniji prema sebi“, zaključio je Krejg Belami.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala