- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crno-bele u Novom Sadu dotukli „njegovi“ – Partizan u slobodnom padu i novoj opasnosti!

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićFudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su nastavili sa katastrofalnim rezultatima i poraženi su u 28. kolu Superlige Srbije rezultatom 2:1 na gostovanju Vojvodini čime su doveli u pitanje čak i treće mesto na tabeli.
Partizan je omogućio Vojvodini da ostvari 13. uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu, a golove za domaće Novosađane postigli su bivši igrači Partizana, Filip Malbašić i Nemanja Nikolić.
Arhiva KK Džoker, ustupljeno Sputnjiku - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Jokićev Džoker ostvario veliki cilj – „stotkom“ do prve lige Srbije
Partizan posle 28 odigranih utakmica ima 54 poena, jedan manje od drugoplasiranog TSC, a samo jedan više od četvrtog Čukaričkog.
Obe ekipe imaju po utakmicu manje, TSC u nedelju igra u Surdulici protiv Radnika, dok u Niš ide tim Čukaričkog na duel protiv Radničkog, a u sledećem kolu sledi meč Čukaričkog i Partizana.
Promešao je karte trener Igor Duljaj, za koga se mirne duše može reći da ima najteži trenerski posao na svetu imajući u vidu okolnosti u kojima radi, kao i činjenicu da je sam izjavio da ne zna gde mu se nalazi jedan fudbaler.
Kako Fuseni Dijabate nije tu, Duljaj je bio lišen njegove pomoći i morao je da kombinuje, a krenuo je od golmanske pozicije i na crtu je poslao Nemanju Stevanovića, umesto dosad standardnog Aleksandra Popovića.
Nije bilo dileme kako će utakmica izgledati, ranjeni i dotučeni Partizan je bio inferioran i u prvom poluvremenu čak nije uspeo da uputi ni udarac u okvir gola.
U nastavku je situacija postala nešto drugačija, ali je otvaranje crno-belih kažnjeno u 53. minutu kada je briljantnim trzajem glave iz dotrčavanja u kazneni prostor Partizana mrežu ukopanog Stevanovića zatresao Filip Malbašić.
Nekadašnji fudbaler Partizana je burno proslavio svoj peti gol u prvenstvu, a na tome mora da zahvali i Nikoli Čumiću koji mu je asistirao sjajnim centaršutem posle ostavljanja u prašini nekoliko igrača Partizana.
Veliku šansu za goste je na ulazu u poslednjih deset minuta propustio Samed Baždar, a u 84. minutu je pitanje pobednika bilo rešeno pošto je Stevanovića savladao još jedan bivši crno-beli igrač – Nemanja Nikolić.
Najpre se desni bek Partizana Marko Živković obrukao na krilu, ostavio je otvoreni kontranapad Veljku Simiću koji se kao furija stuštio ka golu, ubacio je loptu u prostor Nikoliću koji je levom nogom, iz punog trka, poslao loptu uz stativu rivala u suprotnom uglu.
Da Partizan ne ostane sa „nulom“ potrudio se Danilo Pantić koji je fantastično šutirao iz slobodnog udarca i matirao Lazara Carevića u 9'0. minutu, gol je proslavio uz suze, a uprkos prilici od četiri minuta nadoknade crno-beli nisu uspeli da stignu do boda u Novom Sadu.
Marko Rakonjac - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Zvezda dvaput gubila od Lalatovićeve ekipe – preokret i pobedu donelo pojačanje iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala