- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak došao po krunu koju čeka osam godina

© AP Photo / Daniel ColeNovak Đoković u Monte Karlu
Novak Đoković u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
Pratite nas
Novak Đoković objavio je fotografiju iz Monte Karla čime je potvrdio da će igrati na Mastersu u Kneževini. Srpski as izlazi na teren posle pauze od mesec dana jer prethodno nije mogao da igra na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama.
Posle turnira u Dubaiju Novak Đoković nije imao prilike da se takmiči, ali je zbog toga pažnju usmerio na pripremu za sezonu na šljaci koju će početi u Monte Karlu gde se Masters održava od osmog do 16. aprila.
Dok i dalje nije poznato da li će Rafael Nadal igrati u Monte Karlu, srpski as se javio iz sunčane Kneževine sa svojim timom.
Novak je turnir u gradu na Azurnoj obali osvojio dva puta u karijeri, a poslednji put je pehar podigao pre čak osam godina. Te 2015. godine srpski as u finalu je savladao Tomaša Berdiha, a u polufinalu je izuzetno lako eliminisao Rafaela Nadala. Dve godine ranije Novak je Španca savladao u finalu.
Nadal je najuspešniji teniser u istoriji Monte Karla sa 11 osvojenih trofeja, ali ako se ove godine bude pojavio i susreo sa Đokovićem, srpski as će biti veći favorit jer se „Bik sa Majorke“ i dalje oporavlja od povrede.
Prošle godine Novak je eliminisan u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine. Međutim, ove godine srpski as je izuzetno motivisan, bolje je ušao u sezonu i pauzu uzrokovanu zabranom iz Amerike iskoristio je na najbolji mogući način, spremajući se za šljaku, dok glavni cilj ostaje Rolan Garos.
Posle Monte Karla Novak odmah stiže u Banjaluku gde ga očekuje Srpska open odnosno turnir 250 serije koji je premešten iz Beograda.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Rus igra peto finale u mesec i po dana: „Niko ne može da pobedi 100 mečeva u nizu, možda Novak...“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Italijan šokirao Alkarasa, Đoković od ponedeljka opet prvi na svetu
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SPORT
Ruski derbi pripao Medvedevu – sledi Siner za titulu u Americi!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala