- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Propaganda ne uspeva: „Moj izbor je Jokić“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
Pratite nas
Velika košarkaška imena se javljaju da daju svoj sud da li je MVP NBA lige Nikola Jokić ili Džoel Embid, a sada je to uradio i čuveni Trejsi Mekgrejdi. I - on je stao na stranu Srbina. Mada dodaje da je trka tesna.
Uskoro ćemo saznati i da li će Jokić po treći put zaredom poneti MVP titulu što je poslednji put uradio Leri Bird krajem osamdesetih godina.
Ako se pita Mekgrejdi - to će se i dogoditi.
Srpski centar je u prethodne dve godine dobijao ovu nagradu, a po svim statistikama trebao bi i treću godinu za redom, međutim sve više se pominje da bi Džoelu Embidu mogla da pripadne nagrada za najkorisnijeg igrača lige, u pravom propagandnom tonu.
„Za mene, Jokić i Embid su na pozicijama jedan i dva u MVP trci. Oni imaju podjednake šanse da osvoje MVP titulu, a za mene je Jokić MVP. On nije defanzivac kao Embid, ali ostale stvari na veoma visokom nivou, pa se to izjednačava sa onim što radi Embid“, objasnio je Ti Mek.
Mekgrejdi je bio sjajan skorer i najveći trag ostavio u Hjustonu i Orlandu, a Toronto ga je doveo direktno iz srednje škole.
Pored pomenute dvojice košarkaša, iz kruga favorita ne bi trebalo izostaviti Janisa Adetokumba, košarkaša Milvokija, koji je pre Jokića dva puta osvojio veliko priznanje.
Srpski as ove sezone beleži nestvarne brojke, trenutni prosek je 24,9 poena, 11,9 skokova i 10 asistencija po meču, ako ovako nastavi imaće tripl-dabl u proseku što je samo po sebi neverovatno.
Nikola Jokić je prema kladionicama sada glavni kandidat za MVP nagradu, pošto je Džoel Embid izbegao duel sa srpskim centrom.
Videćemo da li će se to na kraju pokazati kao ključni detalj.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Hrvat dobio kraljevski doček u Beogradu: „Partizan? Najdraži klub“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala