- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat dobio kraljevski doček u Beogradu: „Partizan? Najdraži klub“ /video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaHrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
Pratite nas
Navijači Partizana napravili su prelepu atmosferu na utakmici protiv Real Madrida, ali posebno oduševljenje izazvale su ovacije za Marija Hezonju. Hrvatski košarkaš kao tinejdžer izjavio je da mu je Partizan najdraža ekipa, a navijači se i deceniju kasnije sećaju njegovih reči.
Pred početak utakmice Partizana i Real Madrida u prepunoj Areni čuo se gromoglasan aplauz. Pomislio bi neko da je na teren izašao neko od igrača crno-belih međutim to je bio Mario Hezonja, košarkaš Real Madrida.
Postoji razlog zašto je Hrvat dočekan na fantastičan način u srpskoj prestonici. Hezonja je 2012. godina kao 17-godišnjak dao izjavu koja se prepričava i deceniju kasnije, a vezana je za Partizan koji mu je to u tom trenutku bio najdraži klub.
„Partizan? To je moja najdraža ekipa od svih ovde, draža mi je i od Cibone. Ta atmosfera, navijači, luda kuća! A po radu su najpoznatiji na Balkanu. Bio bi to dobar potez, zašto ne? Ne zanima me šta će ko misliti ili zanemariti, ovde su košarkaše davno otpisali i ružno nas komentarišu“, rekao je Hezonja kao tinejdžer.
Put ga ipak nije naneo u Beograd, igrao je za mlade ekipe Dubrovnika i Zagreba, da bi 2012. godine otišao u Barselonu gde je bio do 2015. godine kada je počela njegova NBA epizoda.
Hezonja je igrao tri sezone za Orlando, da bi po godinu dana proveo u Njujorku i Portlandu. U Evropu se vratio 2021. godine kada je potpisao za Panatinaikos, ali samo na kratko jer je ubrzo odlučio da ode u Kazanj i igra za Uniks. Zbog odličnih partija u Rusiji Real Madrid bio je uporan u tome da ga dovede u svoj tim i to je na kraju Špancima i pošlo za rukom.
Međutim, Hezonja je i kao igrač „kraljevskog kluba“ nastavio da priča o Partizanu.
„Stvarno mi nedostaju timovi sa ovakvim navijačima u Evroligi. Galatasaraj, Partizan, Bešiktaš. Dobra stara vremena“, napisao je Hezonja prošle godine uz objavu video klipa sa utakmice Galatasaraja na kojoj se videla sjajna navijačka atmosfera.
Hrvat je Partizanu dao 17 poena, ali to nije bilo dovoljno da povede Real do pobede. Ipak, Hezonja nije sa terena otišao potpuno razočaran, naprotiv ostao je na parketu i aplaudirao navijačima beogradskog kluba koji su još jednom napravili neverovatnu atmosferu.
Malo nakon što se utakmica završila hrvatski košarkaš počeo je da deli snimke na društveni mrežama i napisao „Hvala“ na poziv navijača Partizana da obuče crno-beli dres.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
 Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Šta je potrebno Partizanu da overi plasman u plej-of Evrolige?
Vanja Marinković - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Vanja spektakularnom partijom uticao na Zvezdu i Partizan
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
SPORT
Durent zgazio Denver bez Jokića, Bogdanović dvocifren u porazu Atlante
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala