- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mitropolija: Đukanović vodi anticrkvenu kampanju

© Sputnik / Boban NovovićParcela na kojoj će biti izgrađen Crkveni dom u Podgorici
Parcela na kojoj će biti izgrađen Crkveni dom u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve ocenila je danas da kandidat DPS u drugom krugu predsedničkih izbora i aktuelni predsednik Milo Đukanović vodi "otvorenu anticrkvenu kampanju" i pozvala građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora i pokažu da je politika podela prevaziđena.
"Krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima", ističe se u saopštenju.
Kaže se i da njegovi nastupi kao i "govori njegovih promotera" Srpsku Pravoslavnu Crkvu i dalje označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a dodaje se, "očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve".
Ističe se da se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva.
Zato ponavljamo naš nedavni poziv vernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve", stoji u saopštenju Mitropolije.
Debata: Milo Đukanović i Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
REGION
Oštar duel: Milatović: Vi ste poslednji evropski diktator; Đukanović: Vi ste obična varalica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala