- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskovljanin je posle četiri godine konačno tamo gde pripada

© AP PhotoKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Ušuškan na 16. mestu ATP liste Karen Hačanov u prethodnom periodu deluje potcenjeno zbog slabih rezultata pa se čini da je Moskovljanin nepravedno malo zaboravljen, ali sve se promenilo u Majamiju. Rus se posle četiri godine plasirao u polufinale Mastersa, a poslednji put kada je igrao takođe mu je rival bio Danil Medvedev kao što će biti u Majamiju.
Poslednji trofej Moskoljanin Karen Hačanov osvojio je 2018. godine kada je u finalu Mastersa u Parizu savladao Novaka Đokovića, međutim posle uspeha koji je trebalo da mu donese veliku motivaciju i samopouzdanje ruski teniser nije uspeo da napravi veći podvig.
Konačno, posle pet godina deluje da se Hačanov vraća na staze kojima je koračao kada je igrao najbolji tenis, a to pokazuje na Mastersu u Majamiju gde je na putu do polufinala izgubio samo jedan set i to u prvom kolu od Tomasa Martina Etčeverija.
Ruski teniser odigrao je odličan meč protiv Franciska Serundola, Argentinca koji je bio izuzetno nezgodan rival koji je do meča sa Karenom igrao odlično, a sa turnira je eliminisao čak i Feliksa Ože-Alijasima.
Hačanov je do polufinala imao težak put, najveći izazov bio je Stefanos Cicipas u osmini finala. U prethodnih šest međusobnih duela ruski teniser nijednom nije uspeo da savlada Grka, ali je pobeda konačno stigla u Majamiju. Cicipas nije u toliko dobroj formi, a Hačanov je iskusno uspeo da iskoristi momenat.
Pobeda protiv Cicipasa bila je važna za Karenovo samopouzdanje jer je od početka godine pokazao da se vraća u formu, a upravo ga je Cicipas u tesnom polufinalu Australijan opena sprečio da napravi još veći podvig. Slavio je tada grčki teniser u četiri seta, ali je Moskovljanin sačekao idealni trenutak za osvetu.
Indijan Vels nije obećavao jer je Rus eliminisan u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, ali onda je u Majamiju stiglo dugo čekano iznenađenje jer Karena u polufinalu Mastersa nismo gledali od 2019. godine kada ga je u Montrealu savladao Danil Medvedev.
Bivši broj jedan ponovo se našao na Karenovom putu, a meč će za njega biti i posebno emotivan jer je odrastao sa Danilom u Rusiji.
„Odrasli smo zajedno. Uvek je teško kada Danil igra protiv Andreja ili kada ja igram protiv nekog od njih dvojice. Danil me je već pobedio u Adelejdu ove godine, probaću da primenim drugačiju taktiku“, rekao je Hačanov pred polufinale u Majamiju.
Medvedev je u odličnoj formi i želi u finale kako bi se osvetio Karlosu Alkarasu za poraz u Indijan Velsu, ali moraće oprezno da pristupi meču protiv Hačanova koji posle dužeg vremena igra sa puno samopouzdanja.
U prethodnih godinama Karen je bio nevidljiv na Mastersima, ali je zato uvek eksplodirao na Grend slemovima. Prošle godine stigao je do polufinala US Opena kada ga je savladao Kasper Rud posle borbe u četiri seta.
Iste sezone na ostalim turnirima Rus je bio neprepoznatljiv. U Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu učešće je završavao već u prvom kolu, dok je slično bilo i 2021. godine kada je igrao četvrtfinale Vimbldona.
Međutim, ti loši rezultati stavljani su uglavnom u prvi plan, dok se Karenom uspeh na Grend slemovima čini se zapostavljao. Čini se opravdano, jer se Hačanova koji je izuzetno snažan i talentovan očekivalo više, ali i dalje ima vremena da pokaže šta zna.
Karen je posebno značajan teniser za Rusiju jer je svojoj domovini na Olimpijskim igrama 2020. godine doneo srebrnu medalju, iako se od njega to možda najmanje očekivalo.
Veće šanse u Majamiju svakako se daju Medvedevu, međutim i sam povratak polufinalu Mastersa je veliki i značaj korak za Hačanova u nastavku sezone.
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SPORT
Jelena ide po duplu krunu u Americi – pala i treća na svetu za finale u Majamiju
Karlos Alkaras, Majami - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SPORT
Surovi Karlos u polufinalu Majamija – Španac više od mesec dana nije izgubio set
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Kiša probudila Medvedeva – Danil izbacio Amerikanca, Kačanov zakazao ruski derbi u Majamiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala