- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena ide po duplu krunu u Americi – pala i treća na svetu za finale u Majamiju

© AP Photo / Wilfredo LeeJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Neverovatna Jelena Ribakina plasirala se u finale Mastersa u Majamiju posle pobede nad Džesikom Pegulom, trećom teniserkom sveta, rezultatom 7:6, 6:4. Kazahstanka rođena u Moskvi ostvarila je 13. uzastopnu pobedu, a sada je samo jedan meč deli od čuvenog „Sanšajn dabla“.
Pala je kiša u Majamiju, ali je upravo to bilo potrebno Jeleni Ribakinoj koja se posle pauze vratila i ako furija završila taj-brejk posle kog je povela u setovima.
Kazahstanka se mučila na startu meča, odmah je pretrpela brejk koji je vratila u četvrtom gemu, ali joj je Pegula ponovo uzvratila u narednom gemu. Nije to bio kraj jer su razmenili po još jedan na obe strane, međutim kada je trebalo uspela je da prelomi sjajna Ribakina.
Drugi set ponovo je obilovao brejkovima i ponovo je prvi napravila Pegula. Ribakina je potom oduzela servis Amerikanki koja se još jednom vratila. Ključni trenutak dogodio se u sedmom gemu kada je Kazahstanka uspela da napravi još jedan brejk, a potom ga i potvrdi.
Tačka je stavljena u devetom gemu kada je Jelena oduzela protivnici još jedan servis gem i tako obezbedila sebi plasman u finale gde ćeka bolju iz duela Petra Kvitova – Solana Kirstea.
Koliko god je uspevala da pruži odličan otpor u prvom setu Pegula protiv Ribakine nije uspela da bude ni blizu nivoa koji bi trebalo da ima treća teniserka sveta. Moskovaljanka je sedma na planeti, ali kada je o njoj reč renking deluje potupno nevažno.
Od Jelene ne strepe samo Iga Švjontek i Arina Sabalenka, prve dve teniserke na listi već i treća. Ribakina nije teniserka za koju može da se kaže da je na turnirima imala sreće pa je zbog dobrog žreba dolazila do završnica i trofeja. Šampionka Vimbldona morala je da se bori protiv najboljih što samo još više njenim uspesima da je na značaju.
U Indijan Velsu Ribakina je savladala prvo Švjontek, pa onda i Sabalenku, ali je na startu sezonu na Australijan openu čuvenu Poljakinju eliminisala već u osmini finala.
S obzirom na to da pobeđuje bolje rangirane od sebe, nema sumnje da će u finalu gde je čekaju slabije protivnice biti veliki favorit.
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Karlos Alkaras, Majami - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SPORT
Surovi Karlos u polufinalu Majamija – Španac više od mesec dana nije izgubio set
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Kiša probudila Medvedeva – Danil izbacio Amerikanca, Kačanov zakazao ruski derbi u Majamiju
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Novakov ruski čuvar traži osvetu protiv Španca – Danilu veće šanse za trofej u Majamiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala