- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kiša probudila Medvedeva – Danil izbacio Amerikanca, Kačanov zakazao ruski derbi u Majamiju

© AP Photo / Rebecca BlackwellDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju, tako što je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Kristofera Jubenksa u dva seta - 6:3, 7:5. Rival u polufinalu biće mu zemljak Karen Kačanov koji je bio bolji u dva seta od Argentinca Fransiska Serundola - 6:3, 6:2.
Mlako je ušao Medvedev u ovaj duel. Kao da mu ovaj jutarnji termin u Majamiju ne prija jer je sve mečeve mahom igrao u večernjem što je Jubenks iskoristio.
Okuražio se Amerikanac na svoj servis, lako dobijao gemove i stizao do prednosti, sve dok nije pala kiša. Imao je Jubenks prednost od 3:2, ispustio je čak pet brejk lopti na servis Medvedeva, ali je onda usledila pauza koja ga je presekla.
Posle prisilnog polučasovnog predaha zbog kiše, Medvedev se vratio na teren kao novi čovek, razbuđen i motivisan da završi posao. Dobio je Rus čak pet vezanih gemova, rešio prvi set u svoju korist sa 6:3 i utabao sebi put ka pobedi.
Amerikanac se malo konsolidovao na startu drugog seta, na svoj servis je uzeo dva gema, ali je u pestom kod rezultata 2:3 napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i uz loš prvi servis poklonio brejk Medvedevu.
Ipak, Rusa kao da je zbunio ovaj „poklon“ brejk pa je loše odigrao sledeći gem na svoj servis. Jubenks je pronašao nekoliko dobrih udaraca i uzveratio brejkom Danilu na oduševljenje domaće publike i smanjio, a potom na svoj servis i izjednačio na 4:4.
Medvedev se onda uozbiljio, na svoj servis dobio dva gema s nulom, a potom četvrtim brejkom na meču stavio tačku na ovaj duel (7:5) i prošao u polufinale Majamija.
© AP Photo / Rebecca BlackwellKaren Kačanov
Karen Kačanov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
A tamo ga čeka zemljak Karen Kačanov koji je bio podjednako dobar u duelu sa Argentincem Fransiskom Serundolom. Slavio je Rus brzo i lako u dva seta sa 6:3, 6:2.
Oba tenisera razmenili su brejkove u prvom setu i stigli do 3:3, a onda je Kačanov počeo da igra sjajno, vezao šest gemova i utabao sebi stazu ka trijumfu. Nije mu trebala kiša i pauza kao Danilu, samo dobar prvi servis na koji Serundolo nije imao odgovor.
Posle rutinskih 6:3 u prvom setu, Kačanov je još efektnije zaigrao drugi, pa je napravio rani brejk već u prvom gemu i lako stigao do gema prednosti koji nije ispuštao do kraja.
U petom gemu napravio je Rus dvostruki brejk, stigao do ogromnih 4:1 i prelomio meč u svoju korist. Iskoristio je nervozu Argentinca i zasluženo stigao do konačnih 6:2.
Dakle, prvi polufinalni par Mastersa u Majamiju biće ruski derbi Danil Medvedev - Karen Kačanov, dok će u drugom polufinalu kod mušakraca Janik Siner igrati sa boljim iz duela Karlosa Alkarasa i Tejlora Frica, koji je na programu kasno noćas.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala