- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin upisao prvi poen posle tri meseca – Embid preskočio Jokića pa se oporavio „preko noći“

© AP Photo / Sue OgrockiSrpski košarkaš Aleksej Pokuševski i trener Oklahome Mark Degno
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski i trener Oklahome Mark Degno - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
Pratite nas
Aleksej Pokuševski, mladi srpski košarkaš, upisao je prvi poen posle tromesečne pauze zbog povrede, a Oklahoma je slavila posle neizvesne završnice protiv Detroita rezultatom 107:106. Srpski košarkaš tek je na prethodnoj utakmici uspeo da izađe na parket posle dugog oporavka od povrede levog kolena.
Trebaće vremena da se Aleksej Pokuševski vrati u formu, ali raduje i sama činjenica da je srpski košarkaš uspeo da izađe na teren i provede na njemu nešto više od tri minuta.
Pokuševski je za kratko vreme upisao jedan poen sa linije za slobodna bacanja i tome dodao jedan skok.
U neizvesnoj utakmici Oklahoma je tokom druge polovine treće deonice imala prednost koju je uspela da sačuva sve do poslednjeg minuta meča kada je Detroit ipak preokrenuo. Presudni su bili poeni Džejlena Vilijamsa koji je u poslednjoj sekundi Oklahomi doneo pobedu.
Nema sumnje da Pokuševski ima motivacije da se vrati u punom sjaju jer je od početka sezone Aleksej igrao odlično i taman kada je trebalo još više da napreduje, srpski košarkaš imao je peh u decembru prošle godine.
Pokuševski je nezgodno doskočio na utakmici protiv San Antonija i tada povredio levo koleno, posle čega se pauza previđeala dva meseca, ali se oporavak odužio pa se srpski košarkaš vratio tek u utorak.
Kada je reč o noći između srede i četvrtka u NBA su oči bile uprte u susret Luke Dončića i Džoela Embida koji se brzo oporavio nakon što je prethodno zbog povrede propustio meč sa Denverom.
Ne samo da se brzo vratio već je Embid igrao odlično, kao da povrede nije ni bilo, pa je Filadelfiju predvodio do pobede protiv Dalasa (116:108) uz postignutih 25 poena, devet skokova i tri asistencije.
Maveriksima nije bio dovoljan ni tandem Luka Dončić i Kajri Irving. Slovenac je imao dabl-dabl učina sa 24 poena, deset skokova i osam asistencija, dok je Irving imao samo poen manje, šest skokova i pet asistencija.
Ostali rezultati:
Indijana – Milvoki 136:149
Bruklin – Hjuston 123:114
Njujork – Majami 101:92
Čikago – Los Anđeles Lejkersi 110:121
Memfis – Los Anđeles Klipersi 132:141
San Antonio – Juta 117:128
Finiks – Minesota 107:100
Portland – Sakramento 80:120
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
Zvezda se ne predaje – Slepi miševi poraženi u Beogradu
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
Kolin nije kukavica – „beg“ američkog favorita vraća Jokića u sedlo
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
Veliki Nikola: Slava Gospodu, volim Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala