- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kolin nije kukavica – „beg“ američkog favorita vraća Jokića u sedlo

© AP PhotoNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
Pratite nas
Američki sportski novinar Kolin Kauherd govorio je o MVP trci u NBA ligi i doneo je svoju vrstu presude: Nikola Jokić je MVP. Džoel Embid jednostavno nije smeo da se ne pojavi, kaže ovaj sportski stručnjak.
Kauherd ističe da je Jokić na putu da ispiše istoriju.
„Jokić ima šansu da stigne do tri MVP nagrade što su uspevali samo najveći, a nije nešto jak na rečima, nije previše zabavan niti šljašti kao što to radi Džoel Embid njegov suparnik za kog postoji veliko tržište. Mnogi misle da je Embidov red da osvoji nagradu“, rekao je Kauherd.
Pa onda dodaje:
„NBA ima istoriju takvu da se glasa za igrače koji imaju najbolju priču. Tako je bilo sa Raselom Vestbrukom kada je Durent otišao“.
Kauherd je napravio paralelu između ove trke i one iz NFL lige između Džejlena Hurtsa i Patrika Mahomsa. U međusobnom sudaru Hurts nije igrao zbog povrede, Mahoms je igrao sa povređenim zglobom, pa je na kraju igrač Kanzas Siti Čifsa izabran za MVP-ja.
Inače, Hurts nosi boje Filadelfije, isto kao i Embid...
Zanimljivo.
„Trebalo je da igraju jedan protiv drugog, ali je Embid rekao ja ne dolazim. Možda je Filadelfija rekla da Embid ne dolazi. Možda je trener rekao da EMbid ne dolazi. Šta god da je, MVP nagrada, što se mene tiče, zvanično ide u Jokićeve ruke“, jasan je Kauherd.
Dodaje ovaj analitičar da utakmice ligaškog dela nisu jednake plej-of utakmicama, ali ovo je nagrada koja se dodeljuje za urađeno baš u ligaškom delu.
A Filadelfija je neigranje Embida objasnila baš kao čuvanje Kamerunca za plej-of mečeve.
„Embid je odigrao 61 utakmicu, Jokić 67. Imaju sjajne brojke, veliki su, jedinstveni igrači. Ova utakmica bila je ona koja se računa. Morao je da se pojavi u velikoj utakmici ligaškog dela jer je ovo nagrada koja se dodeljuje najboljem igraču ligaškog dela. Embid nije došao, a Jokić se pojavio i dominirao, a Denver je pobedio. Morao je da se pojavi. Jokić se pojavio u gostima. Niko ne kaže da je sada Embid kriv, ali to je njegova realnost. Jokić igra više utakmica. O tome se i radi - da ste na raspolaganju i da dominirate. Jokić je ovom utakmicom protiv Filadelfije osvojio nagradu“, poentirao je Kauherd.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport.
Dušan Savić dolazi na moleban ispred Hrama Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
„Zna se šta Zapad radi Rusima i Srbima“: Dule Savić za Sputnjik o uslovljavanjima za ruske sportiste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala