- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovetić, Savić i stadion Pod Goricom – za Delibašićevu pobedu, Srbiju i Crnu Goru

© AFP 2023 / KOCA SULEJMANOVIC Andrija Delibašić
Andrija Delibašić - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Fudbaleri Srbije ponosno su pevali „Bože pravde“ dok je publika na „Stadionu pod Goricom“ apludirala, a srpski navijači uzvratili su takođe snažnim aplauzom kada je razvijen transparent za Andriju Delibašića, crnogorskog fudbalera koji je nastupao za Partizan, a koji se trenutno leči od teške bolesti.
Lepe i dirljive scene stigle su u ponedeljak uveče iz Podgorice odakle je poslata slika pravog sportskog navijanja. Srbija je slavila u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore (2:0), ali u nekim trenucima fudbal je bio u drugom planu.
Najpre je fudbalere posebno dirnuo aplauz sa kojim je dočekana srpska himna, da bi potom počelo skandiranje fudbaleru koji je ostavio traga u obe zemlje.
Andrija Delibašić, fudbaler koji je posebno drag navijačima Partizana za koji je zabeležio jubilarnih sto nastupa, trenutno se bori protiv raka, a na „Stadionu pod Goricom“ razvijen je transparent ovom bivšem crnogorskom reprezentativcu.
Delibašić je u Partizanu ostao upamćen po tome što je bio jedini strelac za crno-bele u Ligi šampiona kada je klub prvi put izborio plasman na to takmičenje.
„Andrija, pobedi još jednom“, pisalo je na platnu, a kada su videli ove reči srpski navijači pozdravili su dirljiv gest aplauzom. Transparent i podrška Delibašiću nisu prošli nezapaženo ni kod fubdalera, a posebnu poruku za njega je imao Stevan Jovetić, kapiten reprezentacije Crne gore i takođe bivši fubdaler Partizana, koji veruje da će Andrija pobetii bolest.
„Hoće! Andrija je naš super drug, mnogo ga volimo, bio sam srećan zbog skandiranja. Verujem, ubeđen sam u pobedu, svi smo tu za njega“, rekao je Jovetić.
Kada je reč samoj utakmici Jovetić je uprkos porazu zadovoljan igrom svojih saigrača,.
„Iskreno, ovo je jedna od naših najboljih utakmica, Srbija ima ozbiljan kvalitet i veliki roster. Nije bilo nimalo lako. Bili smo u prvom delu meča mnogo bolji, u drugom sam imao onu. Da sam pogodio, bila bi druga priča. Zaslužili smo najmanje remi. Želim da čestitam mojim saigračima, da im kažem da ako budemo ovako igrali idemo na Evropsko prvenstvo. Moram da se zahvalim publici jer je bila fantastična, da uvek navijaju ovako i dolaze u ovom broju. Sa njima možemo daleko“, rekao je Jovetić.
Bivši fudbaler Partizana čestitao je Srbiji i poručio da želi da obe zemlje odu na Evropsko prvenstvo.
„Možemo očekivati da u junu igram svih 90 minuta. Uvek dajem maksimum i večeras sam, nisam tražio izmenu. Igrao sam 25 minuta posle udarca i nisam hteo živ da izađem. Kada sam izašao dizao sam publiku, najteže je gledati utakmicu. Krivo mi je što smo iz prvog udarca dobili gol. Čestitam igračima Srbije, drugi deo su odigrali dobro i želim im sve najbolje. Da zajedno idemo na Evropsko prvenstvo“, rekao je Jovetić.
Stefan Savić smatra da Crna Gora nije zaslužila poraz i da su presudili detalji, a kada je reč o njegovim željama iste su kao i kod Jovetića – Srbija i Crna Gora zajedno odu na Evropsko prvenstvo.
„Nismo zaslužili poraz. Odigrali smo na izuzetno visokom nivou, borili se od prvog do poslednjeg minuta, ali fudbal je takav, kakav je. Srbija je kaznila naše promašaje i mali pad koncentracije. Nastavljamo sa borbom, verujem da zajedno sa Srbijom možemo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, da možemo da stignemo do prvog velikog takmičenja u istoriji“, istakao je Savić.
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Vlahović je Piksijev džoker – Srbiji tri boda u Podgorici
Sergej Pinjajev - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Ruski „kec iz rukava“ – rekord i važne reči mentora: „Ako ne znaš šta ćeš – dodaj Sergeju!“
Bosna i Hercegovina  - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
„Para kofer“ došao glave Bosancima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala