- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušanova poruka leti preko Jadrana: „Ružan period je iza mene“

© AP Photo / Risto BozovicDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Reprezentacija Srbije je upisala i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Nije bilo lepršavo, ali dva gola Dušana Vlahovića prelomila su meč u Podgorici u korist Orlova i donela stoprocentni učinak našem timu posle dva kola.
Zadovoljna je Srbija, a zadovoljan je i Vlahović, koji je u proteklih mesec dana svašta preturio preko glave, posebno u Juventusu, gde se mučio jer nije mogao da postigne gol na nekoliko utakmica, čak ni iz penala.
A onda je doašao u Srbiju, i sa tri pogotka na dva meča istakao kandidaturu za vodećeg strelca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.
Sjajnim kretanjem i udarcem levicom u 78. minutu utišao je oko 10.000 navijača Crne Gore, a drugim golom na pas Lukića u nadoknadi poslao ih kući. Jaka poruka srpskog golgetera iz Podgorice već je odletela preko Jadrana, pravac u Torino.
Na pitanje novinara da li očekuje da će proraditi u Juventusu, Dušan odgovara:
“Ja sa nadam da hoću. Naravno da bi mi bilo jako drago. Ušao sam sad su seriju, dva pogotka danas. Radiću jako da to ostvarim. Nadam se najboljem. Nemam pritisak, moje je da nastavim da radim jako. Ružan period bez gola je iza mene, nadam se da će novi doći", poručio je Vlahović.
Dakle, kvalitet je nesporan, forma je izgleda opet tu, samo još da saigrači u Torinu počnu da kreiraju šanse za svog centarfora - za golove ne treba da brinu.
Ne treba da brine ni selektor Dragan Stojković Piksi. Plan Orlova na startu pohoda na EURO u Nemačkoj je sproveden, bez obzira na manje trzavice u Podgorici. Niko nije ni očekivao da će biti lako našem timu.
„Znali smo da je Crna Gora tvrda sa odličnom atmosferom i da može da nam stvori poteškoće. Jako sam srećan, važna pobeda za nas, važno je bilo da ovaj prvi ciklus zatvorimo sa šest bodova i maksimalnim učinkom“, zaključio je Dušan Vlahović.
Spomenimo na kraju da Srbin deli treće mesto na listi strelaca u kvalifikacijama za EURO zajedno sa Lukakuom (Belgija), Gunarsonom (Island) i Štefenom (Švajcarska), svi imaju po tri pogotka.
Ispred njih su samo Ronaldo (Portugalija, 4) i vodeći Rasmus Hojlund (Danska, 5).
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Andrija Delibašić - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
SPORT
Jovetić, Savić i stadion Pod Goricom – za Delibašićevu pobedu, Srbiju i Crnu Goru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala