- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve tačke na široke priče – od selektora i rekordera

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Srbija je pobedila Crnu Goru u Podgorici sa 2:0 i posle dva kola na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zauzima prvo mesto u grupi G sa maksimalnim učinkom od šest bodova, bez primljenog gola na dve utakmice.
Naravno, zamerke uvek mogu da se nađu, verovatno ima i danas među ljubiteljima fudbala u Srbiji onih koji potenciraju „ružnoću“ sinoćne utakmice pod Goricom.
Oni najzagriženiji „hejteri“ već su sinoć počeli sa kampanjom i pričom kako će nas Mađarska nadigrati u grupi, iako do duela sa njima ima pola godine i ko zna šta može da se desi do tada, u kakvim timovima će nastupiti.
Ipak, kao što reče selektor Dragan Stojković posle meča u Podgorici, više od ovog što su Orlovi uradili ne može.
„Ne mislim o Mađarima, već samo o Srbiji. Imamo šest bodova, nismo primili gol. Ne možemo više bodova, iz UEFA ne daju. Motivisano čekamo 20. jun i meč sa Bugarskom“, istakao je Piksi.
Naravno, ima dosta stvari za kritikovanje u igri našeg tima, daleko od toga da je sve bilo bajno, ali pobedi se u zube ne gleda.
Možda mi, navijači, lako zaboravljamo, ali u prošlosti, čak i kada smo dominirali na nekim utakmicama, često nam je nedostajao taj ubilački instinkt, da završimo posao i dotučemo protivnika.
Danas, posebno od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na klupu Srbije, imamo nekolicinu egzekutora i možemo da biramo ko će da nam rešava utakmice.
Aleksandar Mitrović možda nije u prepoznatljivoj formi, ali vredeće nam naš rekorder onda kada bude najpotrebnije. Vlahović je, s druge strane, bio gladan golova sinoć i upravo mu se desilo ono što mu je trebalo.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
SPORT
Dušanova poruka leti preko Jadrana: „Ružan period je iza mene“
Nije se skoro desilo da Aleksandar Mitrović odigra dve utakmice za Srbiju u kvalifikacijama, a da ne postigne bar jedan gol. Ali, ta ga je nesreća zadesila baš u ovom ciklusu.
Očigledno pod teretom potencijalne suspenzije u Engleskoj, gde javnost traži njegovu glavu i 10 utakmica zabrane igranja zbog sukoba sa sudijom Krisom Kavanom na meču FA kupa protiv Manečster junajuteda, Mitrović nije ličio na sebe ni protiv Litvanije ni Crne Gore.
Bio je odsečen, posebno u Podgorici gde se ljutio na saigrače koji ga nisu pratili u duelima sa Savićem i Vujačićem pa su mu lako oduzimali loptu. Pitali su ga novinari posle meča i za tu suspenziju u Engleskoj, ali nije smeo da priča jer je proces u toku.

„Vraćam se sutra u London pa ćemo da vidimo. Ne želim ništa da kažem da ne bih pogoršao svoju poziciju“, rekao je Mitrović.

Takođe, na dan utakmice se pojavila spekulacija da je Mančester junajted odustao od angažovanja Mitrovića posle incidenta sa sudijom u FA kupu. I takvi abrovi mogu da pomute mozak fudbaleru, pa
Ipak, posle svega, Mitrović je rekao da mu je prijalo ovo okupljanje.
„Jeste, sigurno, posebno jer od Svetskog prvenstva nismo bili ovako zajedno, svi na okupu. Mislim da je svima prijalo okupljanje i pozitivna slika koju smo poslali“, zaključio je Mitrović.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala