- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Padala stabla, oštećeni dalekovodi: Jaka oluja pogodila posle podne region

© FotoNevreme, munja, oluja
Nevreme, munja, oluja - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
Pratite nas
Olujnom nevreme sa kišom pogodilo je danas posle podne delove Hrvatske i Mađarske, a kako javljaju lokalni mediji, usled jakog udara vetra rušila su se stabla i oštećeni su dalekovodi zbog čega je došlo do problema u prenosu električne struje.
Kiša praćena vetrom pogodila je oko 16 časova područje Sisačko-moslavačke i, delimično, Karlovačke županije, a oluja je rušila stabla na puteve i automobile, javila je tamošnja civilna zaštita.
Kako se navodi, drveće je padalo na saobraćajnice i privatna vozila, a oštećeni su električni stubovi, što je izazvalo kvarove na električnoj mreži, preneo je Indeks.
Dodaje se da su radnici elektro-distribucije na terenu, a vatrogasci i komunalne službe uklanjaju drveće.
Olujni vetrovi širom Mađarske oborili su drveće, polomili grane, oštetili dalekovode i izazvali probleme u železničkom saobraćaju u mnogim delovima zemlje, saopštila je nacionalna uprava za vanredne situacije (OKF).
Kako se navodi, najveća šteta je pričinjena u zapadnom delu zemlje i Budimpešti.
U Šopronu, na severozapadu Mađarske, oštećena je elektro-mreža nakon što je drvo palo na stambenu zgradu, a u okrugu Šomođi, na jugozapadu, vetar je oborio drvo na šine, prenela je MTI.
Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na olujni vetar drugog stepena za osam od ukupno 19 županija u Mađarskoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala