- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi spremio tri promene za rušenje decenijskog „prokletstva“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija i Litvanija
Srbija i Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije u Podgorici (20.45, RTS) igra protiv selekcije Crne Gore meč drugog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.
Orlovi stižu na gostovanje posle uspešne premijere protiv Litvanije na Marakani (2:0), ali će ih u prestonici Crne Gore sačekati tim koji je savladao Bugarsku na startu kao gost sa 1:0 i istakao velike ambicije u ovom ciklusu.
Srbija je na papiru veliki favorit na ovom meču, a uz to i podatak da su Orlovi do sada dobili oba meča protiv Crnogoraca u Ligi nacija 2018. godine kada je bilo 2:1 na Marakani i 2:0 u Podgorici.
Ipak, reprezentacija Srbije u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dve pobede na startu takmičenja, što će biti izazov Piksijevim fudbalerima.

„Nisam znao za taj podatak. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše, niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu“, istakao je Dragan Stojković.

Kormilar Orlova planira nekoliko promena u sastavu ekipe u odnosu na onu koja je nastupila protiv Litvanije. Zbog povrede tetive je otpao već Filip Kostić koga će kraj leve aut-linije zameniti imenjak Mladenović iz varšavske Legije.
Na klupu će i Strahinja Eraković umesto koga će od starta igrati Nikola Milenković, a selidba među rezerve očekuje i Dušana Vlahovića čije će mesto u timu zauzeti Sergej Milinković Savić kao partner Tadiću iza Aleksandra Mitrovića.
© Foto : Foto: Skrinšot/buildlineup.comSrbija, sastav za Crnu Goru
Srbija, sastav za Crnu Goru - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
Raspoloženje u taboru Orlova je sjajno, a jasno je i da Dragan Stojković Piksi neće od starta jurišati i napasti Crnogorce sa dvojicom klasičnih napadača.
Selektor kaže da ne postoje tajne između Srbije i Crne Gore, ali upozorava da nikako ne smemo da potcenimo Sokolove.
„Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni“, podseća Piksi.
Crnogorci, osokoljeni pobedom nad Bugarskom, jedva čekaju meč sa Orlovima.
Domaćine će od starta predvoditi napadač Stevan Jovetić koji je fit posle povrede, a u tim se vraća i defanzivac Žarko Tomašević posle suspenzije. Tu su i provereni igrači poput Stefana Savića, Adama Marušića, Marka Vešovića...
„U dobrom smo momentu posle Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu i da ćemo odgovoriti na zahteve“, ističe selektor Crne Gore Miodrag Radulović.
Pravdu u Podgorici će deliti Francuz Klemon Turpan, jedan od najboljih evropskih sudija, a očekuje se da reprezentacija Srbije ima veliku podršku sa tribina Gradskog stadiona pod Goricom.
Anketa
Da li ste zadovoljni izdanjem reprezentacije Srbije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo?
Fudbalski spektakl - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Nikada niste čuli za ove junake – svet ih ne priznaje, ali oni ponosno čuvaju svoju tradiciju /foto/
Pogledajte emisiju Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala