- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkaz zbog „dugog jezika“ – kulminacija šokantne nedelje

© AP Photo / Ian WaltonAntonio Konte
Antonio Konte - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
Pratite nas
Londonski premijerligaš Totenhem saopštio je da raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom Antoniom Konteom. To je ujedno kulminacija šokantne nedelje koju je obeležila smena trenera Bajerna Julijana Naglesmana, koji bi, gle čuda, mogao da nasledi upravo Italijana u Londonu.
Konte je platio ceh za oštar medijski istup posle remija sa Sautemptonom u Premijer ligi (3:3) kada je za neuspehe okrivio fudbalere i rukovodstvo svog tima.
Italijan ih je okarakterisao kao sebičnjake koji su krivi za nedostatak trofeja u klubu. Očekivalo se da Konte napusti London na kraju sezone kad mu istekne ugovor, ali posle medijskog istupa igrači su zahtevali momentalni prekid saradnje.
„Totenhem i Antonio Konte su sporazumno raskinuli saradnju. Sa Konteom smo u prvoj sezoni uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona. Zahvaljujemo mu se na doprinosu i želimo sve najbolje u budućnosti“, saopšteno je iz londonskog kluba.
Totenhem će u nastavku sezone voditi dosadašnji pomoćnik Kristijan Stelini, kao i Rajan Mejson. Stelini je vodio ekipu nedavno kada je Konte tokom sezone bio odsutan zbog operacije slepog creva.
„Imamo još deset utakmica u Premijer ligi i borbu za mesto u Ligi šampiona. Moramo svi zajedno da se borimo kako bi osigurali najviši mogući rezultat za naš klub i neverovatne, verne navijače“, poručio je predsednik kluba Danijel Levi.
Konte (53) je Totenhem preuzeo u novembru 2021. godine, a pre toga je vodio Inter, Čelsi, Juventus, Sijenu, Atalantu, Bari, Areco, kao i reprezentaciju Italije.
Totenhem je trenutno na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige sa 49 bodova.
Julijan Nagelsman - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Od „genija“ do „neznalice“ za tri dana –„Bejbi Murinjo“ dobio otkaz na skijanju
Engleski mediji uveliko nagađaju oko toga ko će biti naslednik Kontea po završetku sezone. Skaj Sports navodi da je prva želja Nemac Julijan Nagelsman koji je pre samo nekoliko dana smenjen u Bajernu iz Minhena.
Predsednik Totenhema Danijel Levi navodno je želeo da dovede Nemca 2019. godine, pošto je uručen otkaz Maurisiju Poketinu, međutim, Totenhem je tada angažovao Žozea Murinja.
Mladi nemački stručnjak je i 2021. godine bio kandidat za menadžera Totenhema posle odlaska Murinja, ali se Levi tada odlučio za Kontea.
Skaj Sports tvrdi da je Nagelsman navodno zainteresovan da preuzme klub, ali prvo želi da se odmori i da razmotri sve mogućnosti.
Britanski mediji navode i da se među kandidatima za novog menadžera londonskog kluba nalaze: Marko Silva, Roberto de Zerbi, Seržo Konseisao, Tomas Frank i Vensan Kompani.
Fudbalski spektakl - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Nikada niste čuli za ove junake – svet ih ne priznaje, ali oni ponosno čuvaju svoju tradiciju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala