- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova upozorila: Maloletni Ukrajinci se suočavaju sa seksualnom eksploatacijom u Evropi

© Sputnik / Victor Antonyuk / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice iz Marijupolja nedaleko od punkta prve pomoći za evakuisano stanovništvo, koji je organizovalo Ministarstvo za vanredne situacije DNR u Novoazovskom rejonu.
Izbeglice iz Marijupolja nedaleko od punkta prve pomoći za evakuisano stanovništvo, koji je organizovalo Ministarstvo za vanredne situacije DNR u Novoazovskom rejonu. - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Navodna zabrinutost Zapada zbog sudbine dece koju je Rusija evakuisala iz ratne zone izgleda licemerno i cinično ako se pogledaju katastrofalni problemi hiljada maloletnih Ukrajinaca u zemljama Evropske unije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Usled katastrofalnih problema hiljada maloletnih Ukrajinaca u zemljama Evropske unije, koji se ne rešavaju već se samo pogoršavaju svakog dana, navodna zabrinutost evroatlantista za sudbinu dece koju je Rusija evakuisala iz ratne zone izgleda licemerno i cinično“, napisala je ona na Telegramu.
Ona je navela da se deca „koja su se našla u Evropi nakon ‘evakuacije’ iz Ukrajine redovno suočavaju sa problemima marginalizacije u različitim sferama, pa sve do seksualne eksploatacije i „seks trafikinga“.
Zaharova je podsetila da su takve izjave davali zvaničnici EU, a generalni direktor Državne uprave socijalne zaštite stanovništva u Švedskoj Olivija Vigzel je morala da upozori sve izbeglice da je neophodno da se registruju u Nacionalnoj agenciji za migrante i podvukla da je to potrebno i deca da urade kako ne bi postala žrtve eksploatacije.
Ukazala je i na to kako stoje stvari u Francuskoj, napominjući da se prefekt Žozef Zimet u intervjuu za francuski „Mond“ žalio da ne zna gde da smesti 100.000 Ukrajinaca, od kojih najviše 3.000 radi.
Osim toga, Zaharova je obratila pažnju na situaciju u Nemačkoj, koja je „po zvaničnim podacima primila više od milion Ukrajinaca“, tamo Juvenalne službe aktivno uzimaju decu iz porodica izbeglica, a roditeljima preko suda oduzimaju prava na decu.
„Po pravilu se ovaj organ upliće u slučaj nakon dojave porodica u kojima su živeli Ukrajinci. Povod za oduzimanje deteta može biti, na primer, ako je roditelj povisio glas na dete“, zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
RUSIJA
Zaharova upozorila Ameriku: Razmislite o posledicama svojih sve agresivnijih akcija
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala