- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova upozorila Ameriku: Razmislite o posledicama svojih sve agresivnijih akcija

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
SAD bi trebalo da razmisle o posledicama svojih sve agresivnijih akcija koje nose opasnost od direktne vojne konfrontacije sa Rusijom, upozorila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Ona se oglasila povodom izjave šefa Pentagona Lojda Ostina koji je rekao da se širi spisak zemalja koje su spremne da isporuče tenkove „leopard“ Ukrajini.
„Vašington bi trebalo da razmisli o posledicama svojih akcija koje su sve agresivnije, a koje nose opasnost od direktne vojne konfrontacije sa Rusijom i ponavljanja ponižavajućeg neuspeha za SAD sličnog vijetnamskom ili avganistanskom“, navodi se u komentaru Zaharove.
Po njenim rečima, izjava ministra odbrane SAD Lojda ostina 15. marta tokom sednice „takozvane kontakt grupe za 'odbranu Ukrajine' ponovo demonstrira sumanutu usredsređenost Vašingtona na totalni hibridni rat sa Rusijom 'do poslednjeg Ukrajinca'“.
Zaharova je podsetila da je s pompom objavljeno da će zarad odlučujuće „prekretnice na bojnom polju u korist Ukrajine“ Kijevu biti isporučeno naoružanje za preko devet oklopnih brigada, uključujući preko 150 tenkova „leopard“.
„S tim u vezi, želeli bismo ponovo da podsetimo da su američko i zapadno oružje, kao i plaćenici i vojni stručnjaci iz SAD i NATO-a bili i ostali legitimni ciljevi za udare ruskih Oružanih snaga“, poručila je ona.
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SVET
Šolc: Ne može se postići mir u Ukrajini prekidanjem isporuka oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala