- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Rusija planira proizvodnju procesora sa prijateljskim zemljama

© Foto : PexelsSoftver
Softver - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Rusija planira da u roku od šest meseci do godinu dana pokrene proizvodnju procesora u saradnji sa prijateljskim zemljama, napisao je predsednik asocijacije najveće kompanije za proizvodnju softvera u Rusiji „Rusoft“ Valentin Makarov na Telegramu.
„Kako bi se proizvodili procesori neophodno je da se vode pregovori sa ‘prijateljskim zemljama’, gde postoje neophodne tehnologije i proizvodni kapaciteti. Potrebno je da se dogovorimo sa njima o zajedničkim projektima i da podelimo faze razvoja i proizvodnje. Imamo priliku da u roku od šest meseci do godinu dana pokrenemo ovaj proces i postignemo prve rezultate“, naveo je on.
Među tim zemljama su Malezija, Kina, Indija i najverovatnije Južna Koreja i svaka zemlja bi trebalo da traži svoj pristup, ističe Makarov.
Podsetio je da Rusija proizvodi procesore od elemenata veličine do 18 njutn metara. Nakon početka specijalne vojne operacije su prekinute isporuke procesora sa Tajvana.
Krajem marta 2023. godine Asocijacija programera „Rusoft“ i Asocijacija programera i proizvođača elektronike će učestvovati u biznis misiji visokotehnoloških kompanija u Indiji.
Futuristička tehnologija - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Da li nas samo godine dele od „kvantne apokalipse“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala