- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriven uzrok kolapsa srpskog fudbalera: „95 posto osoba ne preživi“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Dragiša Gudelj, srpski fudbaler, kolabirao je na terenu igrajući za špansku Kordobu, a njegov klub je objavio da se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo i da će uskoro izaći iz bolnice.
Gudelj se samo srušio tokom duela protiv Fenarola, stavljen je na nosila, ali se već tokom transporta u ambulatna kola probudio.
Hrvatska i Vels - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
SPORT
Hrvati šokirani i posvađani – anonimnog heroja savladale emocije: „Čekao sam ovo ceo život“
Srpski fudbaler je želeo da ustane i nastavi utakmicu, ali mu nije bilo dozvoljeno, što je bila i prava odluka medicinskog osoblja.
Otkriveno je da je uzrok Gudeljevog kolapsa kardiorespiratorni zastoj, što je potencijalno moglo da ostavi dramatične posledice.
Srećom, medicinsko osoblje je sjajno reagovalo u kritičnim momentima, reanimacija je bila pravovremena što je praktično spaslo život srpskom fudbaleru jer statistika kaže da oko 95 posto osoba koje su imale iznenadni srčani i disajni zastoj ne preživi do dolaska stručne pomoći.
Gudelj je prebačen u bolnicu gde je imao stabilnu noć, kako je navedeno iz kluba, boravio je na intenzivnoj nezi i trebalo bi uskoro da izađe na kućni oporavak.
Momak rođen u Bredi, sin nekadašnjeg fudbalera Nebojše i brat reprezentativca Srbije Nemanje, ima 25. godina, nastupa kao defanzivac, a u Kordobi je od januara 2022. godine.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala