- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dok se čeka na Gorana i selidbu u „drugu kuću“ – Novak se vratio na posao u društvu starog prijatelja

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Viktor Troicki
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
Pratite nas
Ostavio je pokušaje da zaigra u Americi iza sebe, dočekao je da postane stric, bio jedan od 20.003 prisutnih na utakmici Partizana i Olimpijakosa u Evroligi i mirne duše se vratio na posao. Novak Đoković se u Beogradu priprema za sezonu na šljaci i najmanje dva turnira pred Rolan Garos i napad na apsolutni rekord u osvojenim Gren slem turnirima.
Kako se sve dešava sa nekakvim razlogom, tako je i zadrtost Bajdenove administracije u vezi sa davanjem dozvole nevakcinisanim stranim državljanima da uđu u Ameriku više nego dobro došla Novaku Đokoviću.
Umesto borbi po američkom suncu, mogao je komotno da odmori i polako kreće u pripreme za predstojeću sezonu na šljaci.
U teniskom centru u Beogradu koji nosi njegovo ime, Đoković je započeo pripreme sa nešto drugačijom ekipom – zasad tu nije njegov prvi trener Goran Ivanišević, a njegovu ulogu obavlja Viktor Troicki.
Sasvim sigurno odlično rešenje, imajući u vidu dugogodišnje prijateljstvo, što dodatno pomaže Novaku da se u miru i pravoj atmosferi priprema za sledeće izazove.
Prvi među njima je turnir iz Masters serije u Monte Karlu koji se igra od 9. do 16. aprila i koji je i zvanično potvrdio učešće jednog od najboljih tenisera svih vremena, takođe i svog meštanina, a već 17. startovaće Srpska open u Banjaluci.
Imaće priliku Republika Srpska da vidi Đokovića na delu, ali se još ne zna da li će to dobiti i Madrid i Rim – moguće je da Novak preskoči jedan od ta dva turnira jer se igraju u produženom formatu, kako bi sebi omogućio više od jedne sedmice odmora pred Rolan Garos.
Pored odmora, ključno će za Novaka biti da se vrati u takmičarsku formu, posle Australijan opena odigrao je samo jedan turnir i to u Dubaiju, nastupio je na četiri duela, a poražen je u polufinalu od zahuktalog Danila Medvedeva, što je bilo upozorenje da se forma mora dobro izbrusiti pred Rolan Garos.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
SPORT
Dušan čuva Novakova leđa – od Australije do Amerike
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
SPORT
Đoković ne zaboravlja heroja koji se suprotstavio NATO agresiji: „Hvala ti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala