- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačka staje u ponedeljak

© AP Photo / Michael ProbstŠtrajk na aerodromima širom Nemačke
Štrajk na aerodromima širom Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
Pratite nas
Sindikati u Nemačkoj su za ponedeljak najavili generalni štrajk u saobraćaju i pozvali 350.000 zaposlenih da obustave rad na 24 sata, prenose nemački mediji i dodaju da tog dana počinje treća runda pregovora poslodavaca i zaposlenih u javnom sektoru.
Velikim štrajkom upozorenja bez presedana, sindikat železnice i saobraćaja EVG i sindikat zaposlenih u javnom sektoru Ver.di hoće u ponedeljak da parališu veliki deo saobraćaja širom Nemačke, uključujući železnički i vazdušni, a delom i vodeni i kopneni saobraćaj.
Štrajk u trajanju od 24 sata počinje u ponoć u nedelju 26. marta i traje do ponoći u ponedeljka 27. marta, naveli su sindikati.
Sindikati su na štrajk pozvali više od 350.000 zaposlenih, a s obzirom na raspoloženje zaposlenih u firmama u oblasti saobraćaja, očekuje se visok nivo učešća, naveli su sindikati, prenose mediji.
Sindikati su pozvali i na obustavu rada na aerodromima i u lokalnom javnom prevozu, u pokrajinama Hesen, Severna Rajna-Vestfalija, Baden-Virtemberg, Saksonija, Donja Saksonija, Rajna-Palatinat i Bavarska.
To znači da će biti pogođeni svi komercijalni aerodromi, osim u Berlinu.
Na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu neće biti putničkog saobraćaja, kao ni u Minhenu. Uprava frankfurtskog aerodroma Fraport saopštila je da se putnici hitno mole da u ponedeljak ne dolaze na aerodrom.
Učastniki akcii protesta protiv pensionnoй reformы na odnoй iz ulic v Pariže - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
SVET
Gore policijska vozila i ulice: Haos širom Francuske, protesti sve nasilniji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala