- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Gore policijska vozila i ulice: Haos širom Francuske, protesti sve nasilniji /video/

© Sputnik / Evgeny Poloyko / Uđi u bazu fotografijaUčastniki akcii protesta protiv pensionnoй reformы na odnoй iz ulic v Pariže
Učastniki akcii protesta protiv pensionnoй reformы na odnoй iz ulic v Pariže - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
Pratite nas
Protesti protiv penzione reforme nastavljeni su i danas širom Francuske, a kako vreme odmiče sve su masovniji, ali i nasilniji sudeći prema slikama koje svakodnevno stižu iz te zemlje.
Demonstranti u Sen Solinu na jugozapadu zemlje gađali su kamenicama policijska vozila i zapalili ih Molotovljevim koktelima. Jedan demonstrant i policajac su zbog povreda u kritičnom stanju, a lakše su povređena 23 policajca i šest demonstranata.
Policija se sukobila sa hiljadama demonstranata koji su protestovali protiv izgradnje velikog rezervoara za vodu u toj oblasti. Upotrebila je suzavac, a demonstranti su predstavnike zakona gađali raznim predmetima da bi na kraju zapalili najmanje tri policijska vozila.
Proteste u Tuluzu obeležile su vatrene barikade na ulicama, koje su postavili demonstranti. Oni su zapaljenim kontejnerima i kantama za otpatke blokirali ulice tog grada.
Premijerka Francuske Elizabet Born već 11. put inicira usvajanje zakona koji predviđa pomeranje starosne granice za penziju sa 62 na 64 godine bez glasanja u parlamentu. Protesti su sve masovniji i agresivniji.
Policija je sve agresivnija, a građani svih starosnih uzrasta izlaze na ulice i to ne samo zbog najavljene penzione reforme već i zbog opšteg stanja u društvu, visokih cena gasa, struje i hrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala