- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi sigurni u drugom kolu Majamija – Duci zakazao revanš s Alkarazom, Mišu čeka derbi s Rusom

© AP Photo / Hiro KomaeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
Pratite nas
Zahuktava se Masters turnir u Majamiju, a u drugom kolu pobede su ostvarili Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Andrej Rubljov, dok je Laslo Đere poražen od Janika Sinera. To znači da će Srbin i Rus ukrstiti koplja u trećoj rundi.
Kecmanović je zakazao duel protiv Rubljova pobedom nad Francuzom Ugom Umberom u tri seta - 2:1 (6:4, 6:7, 7:6).
Kecmanović je protiv nezgodnog levorukog protivnika igrao vrlo strpljivo, čekao je šansu, a ona je došla u čuvenom sedmom gemu kada je napravio brejk i poveo sa 4:3, a zatim i iskoristio prvu set-loptu i poveo sa 1:0 (6:3).
U drugom setu su obojica razmenili po brejk pre nego što je došlo do taj-brejka. Tamo je Miomir sa dve vezane greške na svoj servi somogućio Francuzu krucijalnu razliku i izjednačenje na 1:1.
Treći set bio je replika drugog samo bez brejkova. Obojica su bili sigurni na svoj servis pa je meč opet otišao u taj-brejk. Tamo je Kecmanović potvrdio reputaciju i ubedljivom pobedom od 7:3 prošao u sledeću rundu.

U treće kolo Mastersa u Majamiju plasirao se i Dušan Lajović koji je u dva seta savladao domaćeg takimičara Maksima Kresija sa 6:4, 7:6. Njega tamo čeka Karlos Alkaras.

U prvom setu strpljivo je sačekao prvu brejk loptu koju je dobio i odmah je iskoristio za vođstvo 5:4. U gemu u kom je servirao za set Kresi je stekao 0:40, ali je Lajović vezao pet poena i na kraju ne samo sačuvao servis već i osvojio prvi set.
Ono što Amerikanac nije uradio u tom uradio je u narednom Ducijevom servis-gemu. Napravio je brejk i poveo 3:0 u drugom setu. Držao je prednost sve do samog kraja, ne dozvolivši nijednu brejk loptu.
A kada je servirao za set Lajović odjednom dolazi do tri vezane brejk lopte. Bila mu je dovoljna samo prva i vratio je ravnotežu u set - 5:5. Na kraju odluka je pala u taj-brejku i tu je Srbin slavio je 7:2 i izborio prolaz dalje.
A tamo ga čeka trenutno najbolji na svetu, Španac Karlos Alkaras, i to drugi put u mesec dana. Mladi španski as je lako stigao do trećeg kola pobedom nad Argentincem Bagnisom od 6:0, 6:2.

Sa druge strane, Laslo Đere nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Majamiju, pošto je poražen u drugom kolu od Italijana Janika Sinera 6:4, 6:2.

Meč je trajao 84 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i italijanskog tenisera, a drugi trijumf Sinera, koji je 11. na ATP listi. Đere je 58. teniser sveta.
U prvom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Đere je potom stigao do brejka i poveo 4:3, ali je Siner uzvratio ribrejkom. Italijan je na svoj servis poveo 5:4, a onda je napravio novi brejk za 1:0 u setovima. Siner je poveo 3:0 u drugom setu, ali je Đere smanjio na 3:2. Italijan je potom osvojio tri uzastopna gema, što mu je bilo dovoljno da dođe do pobede.
Siner će u trećem kolu mastersa u Majamiju igrati sa pobednikom meča između Bugarina Grigora Dimitrova i Nemca Jana-Lenarda Štrufa.

U prvom meču dana Andrej Rubljov je igrao protiv Volfa i uspeo je da izađe na kraj sa Amerikancem Volfom rezultatom 7:6, 6:4. Ne tako lak meč kao što bi se možda očekivalo.

Rubljov sada ide na Kecmanovića što će zaista biti interesantan okršaj i pravi rusko-srpski derbi.
Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Legenda se usudila da prognozira koliko Grend slemova će Đoković osvojiti
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Anketa
Da li ste zadovoljni izdanjem reprezentacije Srbije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala