- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedini cilj je – srušiti Jokića

© AP Photo / Seth WenigNikola Jokić, Denver
Nikola Jokić, Denver - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
Pratite nas
Drejmond Grin, košarkaš Golden Stejta, komentarisao je trku za najboljeg igrača NBA lige, a ono što je posebno ostavilo utisak je brutalno odbacivanje Nikole Jokića koji je donedavno vodio u toj trci. Istovremeno, Grin je otkrio i da Jokićevo ime ne izbija iz glave Džoelu Embidu.
Džoel Embid i Janis Adetokumbo su oni na koje se osećam da se trka za najboljeg igrača NBA lige svela“, rekao je Drejmond Grin u svom podkastu i na taj način odbacio Nikolu Jokića.
Posle nekoliko loših partija Denvera u prethodnim nedeljama Drejmond Grin našao je razlog da trku koja je išla u tri smera svede na dva.

„Džoker je imao neverovatnu godinu, ali u poslednje vreme se okliznuo dok su Džoel Embid i Janis Adetokumbo nastavili da se uzdižu. U poslednje vreme se i Denver okliznuo dok su Filadelfija i Milvoki počeli da igraju dobro“, objašnjava i argumentuje svoj stav Grin.

Statistika se slaže sa Grinovim tvrdnjama jer su Nagetsi pretpreli pet poraza u poslednjih osam utakmica, dok su Baksi i Siksersi imali skor od šest pobeda i dva poraza, odnosno sedam pobeda i jednog poraza.
U tim utakmicama Embid i Janis imali su i bolji prosek od Jokića koji je ubacivao 28,1 poen, a njegovi konkurenti 33,3 i 31 poen.
Grin je potom jasno stavio do znanja za koga navija u ovoj trci jer je istakao da samo Embid može da izgubi, aludirajući na to da jedno njemu pripada nagrada.
Kada je MVP trka u pitanju... U ovom momentu iskreno mislim da Džoel Embid treba da osvoji nagradu. To je nagrada koju samo Embid može da izgubi, jer je zaslužuje. To može da se desi ako njegov tim krene da gubi, ali svakako će on sam uraditi ono što inače radi i stići do brojki do koje beleži. Džoel bi trebalo da osvoji svoju prvu MVP nagradu ove godine. Ne verujem da će Filadelfija ući u neki lud niz poraza“, istakao je Grin.
On je ranije govorio da je najteže u ligi čuvati Jokića, a to mu je Embid zapamtio i rekao u direktnom duelu u kom je postigao 46 poena uz devet skokova i osam asistencija, ali je njegova Filadelfija poražena od Grinovog Golden Stejta.
„Da li znaš zašto sam ovako igrao? Zato što si rekao da je Jokića najteže čuvati“, otkrio je Grin.
Nije ovo prvi put da Jokića isključuju iz trke. Srpski as prethodno je dobio oštru kritiku od Kendrika Perkinsa da namešta statistiku.
 Košarkaši Crvene zvezde Nemanja Nedović i Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Zvezda savladala „Duškovu“ Baskoniju – raduje se i Partizan
Nikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Amerikanac digao glas protiv hajke na Jokića: „Postalo je ružno i gadno“
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Bogdan imao pobedu u rukama – Dončić udario na sudije: „Koliko ste plaćeni?“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala