- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac digao glas protiv hajke na Jokića: „Postalo je ružno i gadno“

© AP Photo / Andy Clayton-KingNikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA
Nikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun pričao je posle pobede nad Vašingtonom (118:104) o trci za MVP titulu i prljavoj kampanji koja se vodi protiv Nikole Jokića. Ružno i gadno, su reči koje je američki stručnjak apostrofirao zbog tretmana koji ima dvostruki uzastopni osvajač pomenutog priznanja koje ove sezone prosečno beleži tripl-dabl učinak.
Nije mogao više da ćuti Majkl Meloun zbog svega što se u poslednje vreme kontantno priča i piše u američkoj košarkaškoj javnosti i na društvenim mrežama.
Debata u Sjedinjenim Američkim Državama o tome ko će biti najbolji igrač ove sezone uveliko je u toku, ali je došlo do naglog preokreta i na čelo kolone izbio je Džoel Embid iz Filadelfije, dok je Jokić, koji kontantno igra fantastično, pao na drugu poziciju. Treći je Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa.
„Mislim da se ove godine, u odnosu na prethodne dve, priča oko MVP-ja gadno i ružno okrenula, što je od toga odvratilo mnoge ljude, uključujući i Nikolu. Mnogo momaka može i zaslužuju da osvoji MVP priznanje. Imamo mnogo sjajnih kandidata kao što su Džoel Embid, Luka Dončić, Džejson Tejtum. Čije god ime da stavite na listu, svi oni apsolutno zaslužuju tu da se nađu“, počeo je izlaganje Meloun i nastavio:
„Ali, šta se zapravo dešava danas? U sadašnjem društvu svi, kao u vremenu kada sam bio na koledžu sve negativno ocenjuju. To nije promocija mojih igrača, to je rušenje bilo kog drugog momka. Smešno je. Košarkaš je dana, kako je rekao Adam Silver u odličnoj poziciji, liga je u odličnoj poziciji. Imamo sjajne igrače, zašto da ne slavimo to. Ne kritikujte h, nemojte ih sputavati, rušiti, izgradimo ih sve i ko god da pobedi biće dobro za njega. To je jedna stvar koja me je razočarala ove godine u vezi sa MVP izborom. Stvari su postale ružne i gadne, stvarno me nije briga za to“, objasnio je iskusni stručnjak.
Hajka protiv košarkaškog genija je u toku, a upravo bi naredna dva meča Denvera u kom će Jokić odmeriti snage sa direktnim konkurentima za priznanje - Džoelom Embidom (Filadelfija) i Janisom Adetokumbom (Milvoki) mogla da pokažu ko će poneti MVP titulu.
Meloun je istakao da je Jokić nestvarno skroman, da je ostao isti uprkos svemu velikom što je uradio, što kontantno radim američkih parketa, i što će tek uraditi u NBA ligi.
„Nikola je jedinstven, poseban. Uz sav uspeh i svu slavu je ostao isti. Iz moje perspektive, a sa njim sam od prvog dana otkako je došao u NBA, on se nije promenio. I znate kakav je to raritet. Kada je neko MVP, kad potpiše najveći ugovor u istoriji NBA lige. To menja mnogo ljudi, ali Jokć nije takav, on je nesebičan. Njemu ne prija, uznemirava ga sva ta silna pažnja koju ima“, zaključio je Meloun.
Jokić je protiv Vašingtona tokom „večeri srpske baštine“ dominirao protiv Vizardsa i vodio je Nagetse do još jedne pobede.
NBA rezultati
Vašington - Denver 104:118
Dalas - Golden Stejt 125:127
Majami - Njujork 127:120
Toronto - Indijana 114:118
Čikago - Filadelfija 91:116
Memfis - Hjuston 130:125
Milvoki - San Antonio 130:94
Minesota - Atlanta 125:124
Jujta - Portland 115:127
L.A. Lejkers - Finiks 122:111
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Jokić uništio Vašington uz srpsko kolo i zastave – nek' se spreme Embid i Janis
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Bogdan imao pobedu u rukama – Dončić udario na sudije: „Koliko ste plaćeni?“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala