- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić uništio Vašington uz srpsko kolo i zastave – nek' se spreme Embid i Janis

© AP Photo / Carolyn KasterNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Novi fantastičan meč u režiji Nikole Jokića, koji je na „veče srpske baštine“ u Vašingtonu uništio Vizardse u trijumfu Denvera rezultatom 118:104. Igralo se kolo pre meča, na tribinama su bile srpske zastave, a Somborac je susret okončao sa 31 poenom, 12 skokova i sedam asistencija.
Srpski reprezentativac bio je izuzetno raspoložen za igru, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi.
Zakucavao je, što retko čini, a to je bio slučaj u prvoj četvrtini, kada se pri rezultatu 20:16 za Denver provukao između dvojice čuvara i s dve ruke tresnuo loptu kroz obruč. Uvodnu deonicu Nagetsi su rešili u svoju korist s košem prednosti 31:29.
U nastavku je takođe viđena velika borba, a domaćin je na veliki odmor otišao sa plus dva poena prednosti 57:55.
S obzirom na to da je u Vašingtonu bilo „veče srpske baštine“, dečaci i devojčice odeveni u tradicionalnu srpsku nošnju igrali su kolo pre utakmice, dok se na tribinama mogao videti veliki broj srpskih zastava.
Mučenje Denvera trajalo je samo tokom prvog poluvreme, jer su u nastavku izabranici Majkla Melouna razbili Vizardse. Posebno impresivna bila je treća četvrtina u kojoj je Denver zatrpao koš rivala s 39 poena, naspram svega 16 primljenih.
Upravo tu je i prelomljena utakmica, Vašingtonu u čijim redovima je solidnu partiju pružio Deni Avdija, sin legendarnog košarkaša Zvezde Zufera Avdije, nije bilo povratka. Avdija je mč završio sa 16 poena, osam skokova i šest asistencija.
Nikola Jokić je šutirao iz igre 12/16, stao je na visokih 31 poena, a nedostajale su mu tri asitencije za novi tripl-dabl učinak.
S obzirom na to da je bio fantastičan u defanzivnim zadacima, dobio je poseban poklon od trenera Melouna u svlačionici. Reč je o Denverovom popularnom lancu, koji se posle svakog meča dodeljuje najboljem odbrambenom igraču.
Jokić je takođe postigao i dve trojke iz tri pokušaja. I Majkl Porter Džunior je imao fantastičan procenat pogođenih trojki 6/9. Poter je meč okončao sa 21 poenom, dok je Džamal Marej brojao do 17, imao je šest skokova i osam asistencija.
Jokić je po završetku susreta dao izjavu američkoj novinarki koja ga je pitala kako se osećao tokom noći srpske baštine u Vašingtonu.
„Nisam to znao, ali mi je jako drago što ima dosta srpskih zastava i što se čuje srpski jezi. Velika pobeda za nas. Drugo poluvreme je upravo model kako treba da igramo. Oni su u prvom delu bili dobri, posebno Deni Avdija. Nismo bili spremni na sve to, ali smo u drugom izgledali dosta bolje. Treća četvrtina bila je fenomenalna, počeli smo da radimo ono što smo radili čitave sezone“, poručio je maestralni Somborac koji se na kraju slikao sa srpskom zastavom na parketu.
Kada je MVP trka u pitanju, Jokić je usamljen sa Džoelom Embidom, dok je treći favorit Janis Adetokumbo. E, pa Denver će naredna dva meča odigrati upravo sa Milvokijem i Filadelfijom, što će značiti direktne dvoboje košarkaškog genija iz Sombora sa dvojicom fantastičnih košarkaša i velikih rivala - Janisom i Embidom, koji bi lako mogli da odluče MVP trku.
NBA rezultati
Vašington - Denver 104:118
Dalas - Golden Stejt 125:127
Majami - Njujork 127:120
Toronto - Indijana 114:118
Čikago - Filadelfija 91:116
Memfis - Hjuston 130:125
Milvoki - San Antonio 130:94
Minesota - Atlanta 125:124
Jujta - Portland 115:127
L.A. Lejkers - Finiks 122:111
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Nova ofanziva Amerikanaca da izbace Nikolu iz MVP trke – „Dokazi su tu“
Američki košarkaš Dža Morent, Memfis protiv Golden Stejta - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Pištolj i dalje drži van parketa američku zvezdu: „Proces je u toku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala