- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pištolj i dalje drži van parketa američku zvezdu: „Proces je u toku“

© AP Photo / Scott StrazzanteAmerički košarkaš Dža Morent, Memfis protiv Golden Stejta
Američki košarkaš Dža Morent, Memfis protiv Golden Stejta - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Suspendovana zvezda Memfisa Dža Morent i dalje je u centru pažnje američkih medija zbog toga što je prikazivao pištolj u lajv videu na društvenim mrežama. Još jednom je poručio da se kaje, dodajući da je proces njegovog potpunog oporavka u toku.
Talentovani plejmejker Grizlija dobio je osam utakmica zabrane igranja zbog nedoličnog ponašanja, jer bi on trebalo da bude uzor mladima širom Sjedinjenih Američkih Država i sveta, što se ne može reći u prethodnom periodu.
Prebijanje tinejdžera na basketu ispred zgrade i pretnje pištoljnje, zatim napad na šefa obezbeđenja u jednom tržnom centru u Memfisu, kao i pokazivanje pištolja na društvenim mrežama, bili su incidenti koji su pod hitno morali da se sankcionišu. Usledile su brojne osude i optužbe da je Morent umislio da je gangster i mafijaš.
Direktor NBA lige Adam Silver izrekao je Morentu osam utakmica zabrane, a on je i devetu bio van stroja. U tom periodu Memfis je pokazao da niko nije nezamenljiv i da i te kako mogu bez svoje prve zvezde, što potvrđuje i učinak od šest pobeda i tri poraza.
Sam Morent je posle jednog od treninga bio okružen novinarima, koji su ga pitali kako se oseća zbog svega što je sam sebi natovario na leđa.
„Žao mi je zbog svega. Moj posao sada zahteva da budem odgovorniji i pametniji", glasilo je obraćanje Morenta.
Na pitanje kada će se vratiti i da li je spreman da to bude već u narednom meču protiv Hjustona, s obzirom na to da je suspenziju odradio, kao i da li su dve nedelje bile dovoljne da shvati gde je pogrešio, Morent je odgovorio:
„Kada budem osećao da sam ponovo u ritmu i da sam u dobrom stanju, tada ću se vratiti. Proces je u toku“, zaključio je nestašni dečko američke košarke koji je za kratko vreme prešao put od mafijanja do pokajanja.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Rafalna paljba „srpskog snajpera“ čuva nadu za plej-of /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Amerikanac podržava Janisa, ali jasno ističe – „Jokić je broj jedan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala