- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Brazilski predsednik zbog bolesti ponovo pomerio posetu Kini

© AFP 2023 / EVARISTO SALula da Silva
Lula da Silva - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
Pratite nas
Predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva, koji je oboleo od upale pluća, ponovo je pomerio posetu Kini po savetu lekara.
Kako je objavljeno na Tviter nalogu predsednika, kineske vlasti su obaveštene o tome, kao i o želji da se odredi novi datum posete.
Administracija predsednika već je juče saopštila je da se početak posete Da Silve Kini pomera na nedelju zbog bolesti predsednika, a sada je usledilo novo obaveštenje.
Predsednik Brazila je, inače, nameravao da tokom posete Kini iznese svoj predlog za rešavanje konflikta u Ukrajini, a koji podrazumeva formiranje „mirovnog kluba“ uz učešće Kine, objavio je juče britanski „Fajnenšel tajms“ pozivajući se na brazilskog ministra spoljnih poslova.
„Veoma smo zainteresovani da doprinesemo ili pomognemo u organizaciji nekakvog susreta koji bi vodio ka mirovnom procesu… Predsednik Brazila mi je toliko puta govorio da je mnogo slušao o konfliktu, ali vrlo malo o miru. On je zainteresovan za mirovne pregovore“, rekao je šef diplomatije Mauro Vieira.
Prema rečima ministra spoljnih poslova, poseta Lule da Silve Kini je demonstracija vraćanja Brazila proaktivnoj spoljnoj politici.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala