- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Identifikovati objekat koji je otkriven kod gasovoda „Severni tok“

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je važno identifikovati predmet otkriven pored jednog od gasovoda „Severni tok“ i istakao da se istraga o eksplozijama koje su pogodile gasovode prošlog septembra mora voditi uz punu transparentnost.
„Od ključne je važnosti odrediti o kakvom je predmetu reč, da li je povezan sa terorističkim aktom, očigledno jeste i da se nastavi ova istragu. Istraga mora biti transparentna“, dodao je Peskov.
Takođe je ocenio i da je pozitivan znak to što je Danska pozvala ruskog operatera gasovoda „Severni tok 2“ da pomogne u vađenju neidentifikovanog predmeta pronađenog u blizini gasovoda sa morskog dna.
„To je svakako pozitivna vest kada je vlasnik gasovoda pozvan da učestvuje u veoma važnim fazama istrage“, kazao je Peskov.
Prethodno sudanske vlasti saopštile da je cevasti predmet, koji viri oko 40 centimetara od morskog dna sa 10 centimetara u prečniku, pronađen tokom pregleda gasovoda Severni.
Podsetimo, u septembru prošle godine tri eksplozije odjeknule su na gasovodima „Severni tok“ koji su izgrađeni radi prenosa ruskog gasa ka Nemačkoj. Eksplozije su se dogodile u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske. Obe zemlje su saopštile da su eksplozije namerno izazvane, ali još nisu utvrdile ko je odgovoran.
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u Baltičkom moru - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
RUSIJA
Danska pozvala operatera „Severnog toka 2“ zbog pronađenog sumnjivog predmeta na dnu mora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala