- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Danska pozvala operatera „Severnog toka 2“ zbog pronađenog sumnjivog predmeta na dnu mora

© AP Photo / Swedish Coast Guard via APMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok" u Baltičkom moru
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u Baltičkom moru - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Danska je pozvala operatera gasovoda „Severni tok 2“ , kompaniju „Severni tok AG“, da učestvuje u pokušaju da se sa morskog dna podigne nepoznati objekat otkriven u blizini gasovoda, saopštila je danska Agencija za energetiku.
Prošle nedelje, danske vlasti su saopštile da je tokom inspekcije pronađen predmet cevastog oblika, da iz dna viri oko 40 centimetara i da je širok desetak centimetara.
„Kako bi se razjasnila priroda predmeta, danske vlasti donele su odluku da ga izvuku uz pomoć Ministarstva odbrane. Danska Agencija za energetiku zato je pozvala vlasnika gasovoda da učestvuje u operaciji“, navodi se u saopštenju.
Danska agencija za energetiku, prema saopštenju, čeka na odgovor od „Severnog toka AG“ pre nego što počne sa operacijom.
Podsetimo, brod „Gasproma“ je pronašao dokaze koji bi mogli da ukazuju na postojanje još jedne eksplozivne naprave na gasovodu „Severni tok“, 30 kilometara od mesta ranijeg terorističkog napada, izjavio je 14. marta ruski predsednik Vladimir Putin.
U septembru prošle godine tri eksplozije odjeknule su na gasovodima „Severni tok“ koji su izgrađeni radi prenosa ruskog gasa ka Nemačkoj. Eksplozije su se dogodile u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske. Obe zemlje su saopštile da su eksplozije namerno izazvane, ali još nisu utvrdile ko je odgovoran.
Sedište UN u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
RUSIJA
Glasanje o ruskoj rezoluciji o istrazi diverzija na gasovodima "Severni tok" - 27. marta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala