- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Promenio sam kanal posle 20 minuta...“ – ruska legenda konstatovala „depresivan prizor“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaRusija fudbal
Rusija fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Legenda ruskog fudbala Aleksandar Mostovoj poručio je da je prijateljski meč između Irana i „Zbornaja komande“, koji je okončan bez pobednika (1:1), za njega predstavljao depresivan prizor.
Nije lako Rusima jer nemaju s kim da igraju, nemaju adekvatne protivnike s obzirom na to da su posle baraža za Mundijal, izbačeni i iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Rusi su osuđeni da igraju isključivo prijateljske utakmice, pa im je rival pre Irana, bio Uzbekistan (0:0), a pre toga Tadžikistan (0:0). Obe utakmice odigrane su u novembru.
Takav epilog očigledno se odrazio na igru tima koji s klupe vodi još jedna legenda, a reč je o Valeriju Karpinu. Iako je Rusija rano povela golom Antona Mirančuka iz penala u 28. minutu, u nastavku je Medi Taremi, takođe preciznim udarcem s bele tačke, uspeo da postavi konačnih 1:1.
Ipak, prema utisku i rečima Mostovoja, sama igra obe reprezentacije bila je ispod nivoa.
„Počeo sam da gledam utakmicu, ali sam posle 20 minuta promenio kanal, jer sam video da se dešava ono o čemu sam i ranije pričao. Mi smo počeli da se povlačimo. To smo i uradili posle vodećeg gola. Očekivao sam da ćemo odigrati nerešen meč. U drugom poluvremenu smo se povukli, Iran je mogao još i da nas pobedi. To je jedan depresivan prizor. Ovakav nivo fudbala je neprihvatljiv. Ne igraju svi sjajno, neko može da igra dobro, neko ne može. Druga stvar je da o tome treba da pričate, a ne to da krijete, kao što se kod nas radi. Našalio sam se da će naši u narednom meču pobediti Irak i da će opet sve biti u redu, iako nisam ni znao da se u Iraku zapravo igra fudbal“, istakao je Mostovoj.
Rusija posle remija u Teheranu igra za dva dana novi prijateljski meč, kada će u Sankt Peterburgu ugostiti selekciju Iraka.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Perina rabona: Izvinjenje kao „skidanje okova“ za novi početak i stari cilj
Futbol. Kubok Rossii. Matč Istra - Spartak - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Čudne pojave u četiri ujutru (ni)su usporile Ruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala