- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Stigao drugi kontigent Be-Se-Že vakcina koji ima dobar imunološki podsticaj

© AFP 2023 / PHOTO / DPA / LUKAS SCHULZE +++ GERMANY OUT +++Vakcina
Vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Pedijatar Saša Milićević izjavio je da, čim je primećen manji imunološki efekat kod Be-Se-Že vakcine, odmah je došao novi kontigent tih vakcina koje imaju dobar imunološki podsticaj za organizam jednog malog deteta koje će onda stvoriti dovoljnu odbranu protiv tuberkuloze.
"To roditelje plaši i potpuno ih razumem, ali koliko sam do sad video nema nikakvih štetnih efekata, te će deca biti pozvana da prime dovoljnu dozu, da zaista protiv tuberkuloze ostvare svoj dovoljan imunološki efekat" rekao je on za Tanjug povodom povlačenja iz upotrebe "Torlakove" Be-Se-Že vakcine protiv tuberkuloze, a zbog sumnje u kvalitet i očekivani imunski odgovor.
Milićević je objasnio da nepotpuni imunski odgovor znači da ako dete ne primi Be-Se-Že vakcinu, biće manje zaštićeno od tuberkuloze i dete koje poraste neće imati dovoljan imunološki odgovor.
Napominje da je vakcina bezbedna i da nema štetnih efekata i dodaje da se daje deci na rođenju, osim kod dece koja imaju teža oboljenja i kod koje se primanje te vakcine odlaže.
Institut „Torlak“ - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
DRUŠTVO
„Postojala su određena odstupanja“: Direktor „Torlaka“ o povlačenju Be-Se-Že vakcina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala